Rasat Zamanı Alkış Alıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Rasat Zamanı Alkış Alıyor

Rasat Zamanı Alkış Alıyor

Büyükşehir tarafından düzenlenen Oyun Yazma Yarışmasında birinci olan "Rasat Zamanı" alkış almaya devam ediyor.

25.11.2013 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deprem bilincinin genç nesillere aktarılması ve Türk Tiyatrosuna yeni eserlerin kazandırılması amacı ile 2011-2012 sezonunda düzenlenen Oyun Yazma Yarışmasında birinci olan "Rasat Zamanı" alkış almaya devam ediyor. Oyun kurgusunun yanı sıra; dekor ve kostümleri ile de dikkat çeken oyun deprem gerçeğini trajikomik bir şekilde yansıtıyor.

SİGALI YÖNETİYOR

Ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan jüri tarafından 64 eser arasından seçilen "Rasat Zamanı" sanatsal düzeyinin yanı sıra; deprem gibi Kocaeli için çok hassas bir konuyu mizahla anlatma becerisi taşıması açısından da son derece önemli bir yapım. Ali Ömür Ulusoy'un eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatrolarının deneyimli sanatçısı Aydın Sigalı yapıyor.

ZENGİN SANATÇI KADROSU

Müzikleri Babazula, kareografisi Alpaslan Karaduman, dekoru Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Cafer Yiğiter, ve ses tasarımı Mehmet Cebe imzası taşıyan oyunda yönetmen yardımcılığını Zeliha Çetinkaya yapıyor. Deprem simülasyonunun da yer aldığı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Levent Muratoğlu, Aytek Mete Elgün, Barış Falay, Fatih Sevdi, Şafak Karali, Eylem Tanrıver, Zeliha Çetinkaya, Aysel Yılmaz, İrem Kahyaoğlu, Volkan Dinç, Taylan Ertuğrul, Ufuk Aşar, Tarık Keskiner, Emel Pala, Betül Akgün, Ahsen Gül Ever ve Nurcan Tural rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Rasat Zamanı Alkış Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement