Salon, Aralık’ın Son Haftası’nda İki Özel Projeye Yer Veriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon, Aralık’ın Son Haftası’nda İki Özel Projeye Yer Veriyor

Salon, Aralık’ın Son Haftası’nda İki Özel Projeye Yer Veriyor

Salon, 2010'un Son Haftasında, Özgün Müzikleriyle Fark Yaratan, Türkiye'den İki Sanatçının Konserlerine Yer Verecek

21.12.2010 14:56

Ünlü tarzen Nevcivan Özel'in 32 yıllık müzik birikiminin ürünü olan albümü taristanbul'un tanıtım konseriyle Nevcivan Özel Project 24 Aralık Cuma gecesi, Eylül ayında çıkan ilk solo albüm çalışması Soluk'u sahneleyecek Ceyl'an Ertem ise 25 Aralık Cumartesi gecesi müzikseverlerle buluşmak üzere Salon'un konuğu oluyor.

24 ARALIK CUMA:

NEVCİVAN ÖZEL PROJECT,

USTA MÜZİSYENLERİYLE SALON'DA

32 yıllık müzik birikimini albümü taristanbul ile dünyaya duyurmaya hazırlanan Nevcivan Özel, 24 Aralık Cuma gecesi saat 22.00'de Salon'da seyircisiyle buluşuyor.

Sanatçıya kemençede Nevbahar Özel, tabla ve perküsyonda Tarık Tüysüzoğlu, kontrbasta ise Volkan Hürsever, "Nevcivan Özel Project" adı altında eşlik ediyor. Halen TRT İstanbul Radyosu'nda tarzen ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda tar öğretmeni olarak görev yapan Nevican Özel, geleneksel enstrümanlarla seslendirilen yeni bir müzik anlayışını temsil ediyor. Tarzenliğin yanı sıra Reiki Ustası olarak da yakından tanınan Nevcivan Özel, 2000 yılından bu yana kendi stüdyosunda etnik müzikten caza kadar geniş bir yelpazede birçok müzisyenle çalışıyor.

Nevcivan Özel'in "su gibi akıcı, ateş gibi yakıcı, toprak gibi sabitleyici" şeklinde tanımlanan müziği ve usta müzisyenlerden oluşan projesi, 24 Aralık Cuma gecesi Salon'da. Nevcivan Özel Project konserinin biletleri 30 TL ve 20 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

25 ARALIK CUMARTESİ:

ANİMA'NIN SESİ CEYL'AN ERTEM

SOLO ALBÜMÜNÜ SALON'DA SAHNELİYOR

Anima grubunun solisti olarak tanınan Ceyl'an Ertem, ilk solo albüm çalışması Soluk'u sevenlerine sahnelemek için, 25 Aralık Cumartesi akşamı saat 22.30'da Salon'da!

Ceyl'an Ertem'in müziğe başladığı günden bu yana biriktirdiği deneyimlerini özgün müzik algısıyla birleştirdiği ilk solo albümü Soluk, Eylül ayında raflardaki yerini almıştı. Ceyl'an Ertem albümünü müzikseverlerle canlı olarak da paylaşmak için hazırlıklarına devam ediyor.

Anima'nın 2006 yılında çıkardığı albümle topluluğun sesi olarak ün yapan Ceyl'an Ertem, temelleri 2008 yılında Berlin'de atılan caz tabanlı Octophone projesiyle Avrupa'da da ismini duyurdu. 2010 yılında Fransa'nın ve Hollanda'nın tanınmış alternatif gruplarından United Fools ve Barana ile konuk sanatçı olarak konserler veren Ceyl'an Ertem, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü'nde eğitimine devam ediyor.

25 Aralık Cumartesi gecesi, saatler 12'yi gösterdiğinde doğum gününe sahnede girecek Ceyl'an Ertem konserinin biletleri 25 TL ve 15 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salon, Aralık’ın Son Haftası’nda İki Özel Projeye Yer Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement