Sanatçı Özay Gönlüm, Ölümünün 13'üncü Yılında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanatçı Özay Gönlüm, Ölümünün 13'üncü Yılında Anıldı

Sanatçı Özay Gönlüm, Ölümünün 13\'üncü Yılında Anıldı

Denizli Belediyesi, 13 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Özay Gönlüm için anma töreni düzenledi.

01.03.2013 15:17

Denizli Belediyesi, 13 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Özay Gönlüm için anma töreni düzenledi. Gönlüm'ün anıt heykeline çelenk bırakan Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Özay Gönlüm'ün yalnızca bir sanatçı değil, aynı zamanda mizah ustası ve sinema sanatçısı da olduğunu kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtımı kapsamında, 9'u Avrupa ülkesi olmak üzere 23 farklı ülkede Türk halk müziği konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek müziğe kazandıran Özay Gönlüm'ü, Denizli'deki yakınları ve sevenleri ölümünün 13'üncü yılında andı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde düzenlenen törene, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Denizli Belediyesi Konservatuar sanatçıları ve çok sayıda seveni katıldı. Törende, Özay Gönlüm'ün anıt heykeline çiçek bırakıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Özay Gönlüm'ün, türküleriyle insanların gönlünde hoş bir seda bıraktığını, Ege yöresine ait eserleriyle sadece bölgede değil, tüm Türkiye'de sevildiğini belirtti. Çınar, "Gönlüm, gelecek kuşaklara bir kültür mirası bırakmıştır. Özay Gönlüm, özellikle Ege yöresi ve Denizli şivesiyle birçok türküyü besteleme, derleme ve icra etme anlamında önemi bir mesafe kat etti. Gençlerimiz ve çocuklarımız, onun bizlere bırakmış olduğu bu mirastan yararlanarak belki daha iyisini icra etme yolunda bir temele sahip oldu. Gönlüm, sadece bir sanatçı değil, aynı zamanda bir mizah ustası ve sinema sanatçısıydı. Birçok yabancı ülkede sanatını icra edip, beğeniyle izlendi. Sazını eline aldığı zaman Anadolu insanında farklı bir duygu oluşurdu" dedi.

Özay Gönlüm'ü anma töreni bu akşam Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde Valilik, Belediye ve PAÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen anma konseriyle devam edecek. Sanatçının yakınlarının da katılacağı anma gecesi TRT Müzik kanalından canlı yayınlanacak. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Sanatçı Özay Gönlüm, Ölümünün 13'üncü Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement