Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon\'da Kültür Sanat

TDT, "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" ve "Büyük Kaçış" adlı oyunları sahneleyecek.

09.01.2014 10:45

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı sezonun ikinci oyununu sahnelemeyi sürdürüyor.

Coşkun Irmak'ın yazdığı, Birkan Görgün'ün yönettiği oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Gülümser Erigül, ışık tasarımı Nihat Bahar, dans düzeni Meltem Yorulmaz, müziği ise Emin Serdar Kurutçu'ya ait.

Ceyhun Gen ve Didem Özkavukçu'nun rol aldığı oyunda, gittiği her kentte 50 metre yüksekten içi su dolu konserve kutusuna balıklama atlayacağını iddia eden ve bu gösterisiyle dünya çapında üne kavuşan Pierre'in, her seferinde bir mazeretle gösterisini iptal etmesi, bir gün kendisiyle görüşmek isteyen hayranı Isabelle ile yaşanmışlıkları paylaşırken geçmişleriyle yüzleşmeleri anlatılıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Ocak Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

TDT ayrıca, "Büyük Kaçış" adlı çocuk oyununu da sahnelemeye devam ediyor.

Harun Özer'in yazdığı ve yönettiği oyunda, Nazlı Ceren Argon, Necdet Mert Hürol, Fitnat Didem Özkavukçu, Nihat Bıyık, Burak Fındıkçı ve Selin Usta rol alıyor.

Dekoru ve kostümleri Şirin Dağtekin, ışık tasarımı Nihat Bahar, dans düzeni Suat Koyun ve müzikleri Oktay Köseoğlu'na ait oyunda, aslan, zebra, tavşan ve köpeğin başlarında bir soytarı ile sirkten kaçışları, başlarına gelen olaylar anlatılıyor.

Oyun, 12 ve 15 Ocak'ta saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde sahnelenecek.

Trabzon Fotoğraf Topluluğu (TRAFOT) üyelerinin çalışmalarının yer aldığı "Kırmızı" adlı fotoğraf sergisi, Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde yer alıyor.

Çeşitli kırmızı objeleri objektife yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi, 12 Ocak'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement