Trafik Sorununa Dikkati Çekmek İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Trafik Sorununa Dikkati Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

Trafik Sorununa Dikkati Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

Türk Amerikan İş Adamları Derneği üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet yolları uygulama projesine destek için pedal çevirdi.

08.10.2013 17:18  Güncelleme: 23:01

Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA/AmCham) üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet yolları uygulama projelerine destek vermek ile kentin bisiklet ve motosiklet ihtiyacına dikkati çekmek için yönetim kurulu toplantısının yapıldığı otele bisikletle gitti.

Dernek üyesi yaklaşık 15 kişi, İstanbul'un trafik sorununa dikkati çekmek için "Temiz çevre, sağlıklı nefes, huzurlu trafik" sloganıyla Ortaköy İskelesi önünde bir araya geldi.

Dernek Başkanı Ekim Alptekin, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un bisiklet ve motosiklet yolu ihtiyacı bulunduğunu ve buna dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet yoluyla ilgili yürütülen çalışmanın önemine de değinen Alptekin, artan trafiğin çevreye verdiği zararın azaltılması için bisiklet yollarının artırılması gerektiğini anlattı.

Alptekin, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre için bilinçli bir toplumun oluşmasının şart olduğunu dile getirerek, "Dernek olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla yönetim kurulu toplantımıza bisikletle gidiyoruz. Havadaki karbon emisyon oranlarının azaltılması için bisiklet yolu, ihtiyaçtan öte bir gereklilik" diye konuştu.

Etkinliğe destek veren oyuncu Cemal Hünal da İstanbul'un trafik sorunu bulunduğunu belirterek, "Gerçekten çok trafik var. Bu nedenle etkinliğe bile geç kaldım. Buna dikkati çekmek için böyle bir etkinlik yapmışlar. Ben de buna destek veriyorum. Normal hayatımda pek bisiklet kullanmıyorum ama yeterli bisiklet yolu olsaydı kullanırdım heralde" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri, yaklaşık 1,5 kilometre pedal çevirerek yönetim kurulu toplantısının yapıldığı otele gitti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Trafik Sorununa Dikkati Çekmek İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement