Türk Dünyası Şarkı Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Dünyası Şarkı Yarışması

Türk Dünyası Şarkı Yarışması

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Şarkı Yarışması'na (Türkvizyon) ilişkin, "Bu organizasyonu 300 milyonu aşkın insan izleyecek ve bunu Eskişehir'den yapacağız. Bizim için ç...

20.11.2013 15:24

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Şarkı Yarışması'na (Türkvizyon) ilişkin, "Bu organizasyonu 300 milyonu aşkın insan izleyecek ve bunu Eskişehir'den yapacağız. Bizim için çok önemli olan projenin başarılı olması için de her türlü gayreti ve fedakarlığı göstereceğiz" dedi.

Aynı zamanda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın yayını konusunda TRT ile anlaştıklarını söyledi.

Tuna, TRT'nin geniş yayın altyapısından yararlanacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaptığımız nihai değerlendirmeler neticesinde, gerek bu yarışmanın Türkiye ayağındaki ülke temsilcisinin seçilmesi gerekse finallerin yapılması, bütün Türk dünyası, dünyaya yayını konusunda hem geçmiş tecrübesi, deneyimi, güçlü altyapısı, donanımı, uzman kadrosu ve geniş yayın ağı münasebetiyle devletimizin çok güzide, köklü kurumu olan TRT ile anlaşma yapmayı uygun gördük. Kendileriyle bir protokol imzaladık. Basın sponsorumuz, TRT'dir. Bundan sonra bu konuda birlikte çalışacağız."

Eskişehir 2013 Türk Dünyası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek Türkvizyon'un en önemli kısmının tanıtımı, yayını ve daha çok insana ulaşabilmek olduğunu vurgulayan Tuna, "Bu organizasyonu 300 milyonu aşkın insan izleyecek ve bunu Eskişehir'den yapacağız. Bizim için çok önemli olan projenin başarılı olması için de her türlü gayreti ve fedakarlığı göstereceğiz" diye konuştu.

Türk dünyasını birbirlerine daha da yakınlaştırmak, Türk dili konuşan halklar ile ülkeler arasında, ortak müzik kültürünü, dilini ve sanatını geliştirmek amacıyla düzenlenen Türkvizyon'un finali, ülke elemelerinin ve yarı finallerin tamamlanmasının ardından 23 Aralık'ta, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Muhabir: Oktay Özden, Deniz Açık

Yayınlayan: Doğan Sarıtaş

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Dünyası Şarkı Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement