Türk kadınlarının eserlerinden oluşan "Renk Ahenk Mihenk" sergisi açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk kadınlarının eserlerinden oluşan "Renk Ahenk Mihenk" sergisi açıldı

Türk kadınlarının eserlerinden oluşan "Renk Ahenk Mihenk" sergisi açıldı "Renk Ahenk Mihenk-Usta Türk Kadın Sanatçılarımızdan Nadide Bir Seçki" sergisinin açılış töreni Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleşti.

10.03.2022 19:42  Güncelleme: 19:49

Türk kadınlarının eserlerinden oluşan "Renk Ahenk Mihenk" sergisi açıldı

ANKARA - "Renk Ahenk Mihenk-Usta Türk Kadın Sanatçılarımızdan Nadide Bir Seçki" sergisinin açılış töreni Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un eşi Michal Herzog'un resmi açılışını gerçekleştirdiği "Renk Ahenk Mihenk - Usta Türk Kadın Sanatçılarımızdan Nadide Bir Seçki" sergisinin açılış töreni Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen törende Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, sergiyi gezerek müze yetkililerinden bilgi aldı. Bakan Yardımcısı Yavuz, sonrasındaysa sergi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Kendi dönemlerinin önemli kişilikleri, çok önemli sanatçıları"

Müzenin çok geniş bir koleksiyonu olduğunu söyleyen Yavuz, Türk modern sanatının en iyi seçkilerinden oluşan bir koleksiyona sahip olduklarını belirterek, "Özellikle 1850'den 2000'li yıllara kadar aslında Türk modern sanatının en iyi seçkilerinden oluşan müthiş bir koleksiyona sahibiz. Bu koleksiyonumuzdan yaptığımız seçkilerle de dönemsel sergilerimizi burada ağırlıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle de Türk modern sanatının en güçlü kadın ressamlarının ve kadın heykel sanatçılarının eserlerinden oluşturduğumuz bir seçkiyle bugün burada misafirlerimizi ağırlıyoruz. Burada 22 sanatçıdan 30 eser yer alıyor. Bunlar aslında hepsi hem sanat akımı olarak hem de yaşadıkları döneme ilişkin çok güçlü kadın kişilikler ve üzerinde çalıştıkları konuyu çok güçlü bir sanat diliyle gündeme taşıyorlar. Kendi dönemlerinin önemli kişilikleri, çok önemli sanatçıları ve aslında yarısından fazlası da dünya çapından sanatçılar. Pek çoğu yurt dışında da eserleri bilinen sanatçılar" dedi.

Renk Ahenk Mihenk sergisi

22 sanatçının 30 eserinin yer aldığı sergi, yağlı boya, baskı, heykel, cam ve seramikten oluşan özgün eserleri barındırıyor. Sergide eseri bulunan Türk kadın sanatçıların birçoğu hayata gözlerini yumsa da bazılarının hayatta olduğu biliniyor. Sergideki en eski eserin ise Nazım Hikmet'in annesi olan Celile'nin 1941'de yaptığı yağlı boya çalışması olarak biliniyor.

Türk kadınlarının eserlerinden oluşan "Renk Ahenk Mihenk" sergisi açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Türk kadınlarının eserlerinden oluşan 'Renk Ahenk Mihenk' sergisi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement