İstanbul'da 'Türkiye-Kore Edebiyat Sempozyumu' Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da 'Türkiye-Kore Edebiyat Sempozyumu' Başladı

İstanbul\'da \'Türkiye-Kore Edebiyat Sempozyumu\' Başladı

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyum, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleşti.

04.09.2013 15:13  Güncelleme: 08:23

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında düzenlenen "Türkiye- Kore Edebiyat Sempozyumu" başladı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilen sempozyumun açış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, sempozyumun yararlı olacağına inandığını söyledi.

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinliklerinin 22 Eylül'e kadar süreceğini anlatan Şen, şöyle devam etti:

"Türkiye ve Kore arasında başlayan bu kültürel ve sanatsal birliktelik, bu tarihten sonra katlanarak devam edecek. Şimdi bu etkinlikleri minicik bir kartopu olarak görüyoruz. Bunu yuvarlayarak, dünyaya çok güzel bir kültürel birliktelik sunacağız. Ülkeler arasında zaman zaman çeşitli anlaşmalar yapılır. Ancak, anlaşma yapılan ülkelerin sanatçıları edebiyatçıları eğer birbirleriye görüşmüyorsa o anlaşmalar sadece kağıt üzerinde kalır. Bu nedenle bu etkinlikleri fırsat görerek ve bunlardan aldığımız tecrübelerle her iki ülke arasındaki kültürel etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz."

Sempozyumda, "Kore ve Türk Edebiyatları arasındaki etkileşim", "Kore ve Türk Edebiyatları'nın mevcut durumu" konuları ele alınacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da 'Türkiye-Kore Edebiyat Sempozyumu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement