Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

5.Uluslararası Antepfıstığı Kültür Ve Sanat Festivali Kapsamında Gerçekleştirilen 'Yöresel Yemek Yarışması' Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik Ve Uygulama Oteli'nin Mutfağında Yapıldı.

24.09.2010 18:55  Güncelleme: 18:56

5.uluslararası antepfıstığı kültür ve sanat festivali kapsamında gerçekleştirilen 'yöresel yemek yarışması' gaziantep üniversitesi turizm otelcilik ve uygulama oteli'nin mutfağında yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ödüllü yemek yarışması yoğun ilgi gördü.

Yöresel Yemek yarışmasının 11 iddialı yarışmacısı, yöreye özgü 'Yoğurtlu Patates' ve 'Nişe Helvası' yaparak, jürinin beğenisine sundu.

Yemekler lezzet, görünüş, kıvam, sunum, mutfak çalışma düzeni ve temizliği gibi kategorilerde alınan puanlar göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

Özenle hazırlanan yemekler, Yemek Yazarı ve Gurme Ragıp Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi İlkay Pınar, Sevilay Güllü, Serpil Koçer ve Gastrolog Ali Özçil tarafından değerlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz 'Toplumların çağdaşlaşırken kendi kültürlerine de sahip çıkmaları gerektiğini ve yemeğin de bu kültürlerden biri olduğunu söyledi. Marangoz, ' Gaziantep yemek kültürünün korunması ve yaşatılması açısından çok önemli bir kent. Amacımız unutulmaya yüz tutmuş Antep yemeklerini kültürümüze tekrar kazandırmaktır' dedi.

Yarışma sonunda Ayşe Sayar birinci (79.3 puan), Fatma Kazaz ikinci(71.9 puan), Mehmet Can üçüncü (70 puan), Mustafa Bindal dördüncü (68.3 Puan), Tuğba Küçük ise beşinci (65.9 puan) alarak ilk beşi oluşturdular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement