Yozgazlı Kardeşlerden Örnek Davranış - Son Dakika
Kültür Sanat

Yozgazlı Kardeşlerden Örnek Davranış

Yozgazlı Kardeşlerden Örnek Davranış

Sorgun ilçesinde yaşayan Ela (9) ve Hayru Nisa (10) isimli iki kardeş, kumbaralarında biriktirdikleri parayı Suriyeli çocuklara bağışladı.

02.01.2017 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesinde yaşayan Ela (9) ve Hayru Nisa (10) isimli iki kardeş, kumbaralarında biriktirdikleri parayı Suriyeli çocuklara bağışladı.

Babaları Selman ve anneleri Yasemin Arslan ile Kaymakam Mustafa Altınpınar'ı makamında ziyaret eden Ela ve Hayru Nisa, kumbaralarını Altınpınar'a teslim etti.

Çocukların bu davranışından oldukça etkilendiğini belirten Altınpınar, insanların empati kurarak orada yaşayan çocukların duygularına tercüman olabileceğini söyledi.

Halep'te ekmeği zor bulan minik bedenlerin acılarına ortak olmanın insanlık görevi olduğunu ifade eden Altınpınar, "Bu küçük öğrencilerimiz, kumbaralarında biriktirdikleri paralarını Suriye'deki kardeşlerine gönderiyor. Bu paralar belki de birkaç çocuğun 3-5 öğün karnını doyuracak. Açlıklarını biraz olsun giderecek. Çocuklarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Baba Selman Arslan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de aç kalan çocukların, "Anne cennette yemek varsa, ölüp de oraya gidelim" feryatlarının tüm insanlığın olduğu gibi, çocuklarının da yüreğini dağladığını, bunun üzerine akşam evde oturup kumbaradaki paralarını o çocuklara bağışlamayı kararlaştırdıklarını ifade etti.

Kumbaralarını Sorgun Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Cengiz Arslan'a teslim eden Ela ve Hayru Nisa kardeşlere kaymakamlıkça teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yozgazlı Kardeşlerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement