"Cem Yılmaz Benim Büyüğüm!" - Son Dakika
Magazin

"Cem Yılmaz Benim Büyüğüm!"

"Cem Yılmaz Benim Büyüğüm!"

Ali Poyrazoğlu da Cem Yılmaz gibi Borusan Filarmoni Orkestrası'nın özel konserinde orkestra şefliği yapacak.

11.12.2012 06:03  Güncelleme: 08:53

Borusan Filarmoni Orkestrası'nın bu akşamki özel konserinde orkestra şefliği yapacak olan Ali Poyrazoğlu, a Haber'de Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal'e konuk oldu. Konserde 'Carmen' operasını yönetecek ve 'Asi Kuş' isimli oyunundan bir şov sergileyecek olan Poyrazoğlu, projenin perde arkasını anlattı:

İKİ AYDIR PROVADAYIM

Bana "Sayın Maestro" diyebilirsiniz. Maestro çok hoş bir laf. Havalı oluyor. Konser için iki aydır şefimiz Gürer Aykal'la prova yapıyorum. Orkestram beni seviyor, Gürer Aykal da öyle... Aykal'ı 40 yıldır tanıyordum ama dostluğumuz başlayınca, mübarek biri olduğunu gördüm.

AYKAL HEP KONTROLDE

Ben çalışkan biriyim ama Gürer Aykal devamlı kontrolde, askeriye gibi... Bana provadan çıkarken "Eve git, çalış" diyor. Tüm apartman komşularım 'Carmen'i ezberledi zaten.

İÇİMİZDEKİ 'CARMEN'

'Carmen'de 'Herkes içindeki Carmen'i bulsun' durumu var. Bence her kadın içindeki erkeği keşfetmeye çalışsın, her erkek de içindeki kadını keşfetsin. Cinsellik anlamında değil, ruhen söylüyorum. Bu onları, birbirlerini ötekileştirmekten kurtarır.

SENEYE DE ŞEFİM

Cem Yılmaz gibi ben de seneye ikinci kez orkestrayı yöneteceğim. Bu şimdiden belli oldu, teklif ettiler, ben de kabul ettim.

Ben bugüne kadar Cem Yılmaz'la hiç tanışmadım. Onu ilk kez meşhur değilken izlemiştim, bir de sahnede izledim. Bir daha hiç karşı karşıya gelmedim. Cem Yılmaz benim büyüğüm. Onu beğenirim ve çok başarılı bulurum.

Ötekini anlayıp keşfetmek zorundasın. Ondan korksan da, onunla yüzleşmelisin. Sanatçılar dahil, herkes görüşünü açıklayacaktır. Bu yamyamlık sona ermeli. Kimsenin, 'politik görüşünü açıkladı' diye kimseyi linç etmeye hakkı yok.

ASLINDA POLİTİĞİM

Ülkeyi yönetenler, kültür sanatla ilgili sorumluluk alanlar, bu mevkilerin kucaklayıcı ve barışçıl noktalar olduğunu anlamalı. Aslında ben de politik işler yapıyorum ama slogan tiyatrosu yapmıyorum. İnsan politik bir hayvandır.

AYKAL: ŞÖHRET KADAR YETENEĞE DE BAKIYORUZ

Borusan Filarmoni Orkestrası (BİFO) Şefi Gürer Aykal, ünlülerin BİFO için şeflik yapmasını değerlendirdi: "Önce Ahmet Kocabıyık, ardından Rahmi Koç ve Bülent Eczacıbaşı şeflik yaptı. Sonra Cem Yılmaz ile yaptık; o seyircimizi çok artırdı. Ali Poyrazoğlu'nu bilmeyen var mı, bir düşünsenize. Burada şöhret kadar, müziğe yetenek de önemli. Orkestranın önüne çıkabilecek, donanımlı ve yetenekli biri olması lazım."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Cem Yılmaz Benim Büyüğüm!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement