Gece Hayatıyla İş Dışında Alakam Yok - Son Dakika
Magazin

Gece Hayatıyla İş Dışında Alakam Yok

Gece Hayatıyla İş Dışında Alakam Yok

Türkiye'nin en başarılı DJ'lerinden biri olan Suat Ateşdağlı, müzik sohbeti yapmayı da gece yaşantısını da sevmediğini söylüyor.

13.10.2012 06:03  Güncelleme: 08:25

Türkiye'de iyi DJ dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri kuşkusuz Suat Ateşdağlı'dır. Yaklaşık 30 yıldır profesyonel bir şekilde DJ'lik mesleğini sürdüren Ateşdağlı, şu sıralar 'Bosphorus Nisght' albüm serisinin beşincisi üzerinde çalışıyor. Ateşdağlı; kariyeri, dans müziği ve DJ'lik mesleği hakkında samimi açıklamalarda bulundu:

Şu sıralar önemli birkaç proje üzerinde çalışıyorum. Ocak'ta 'Bosphorus Night' serisinin beşincisini piyasaya çıkaracağız. Onun üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Ziynet Sali ve Ferhat Göçer remix albümleri var.

MÜZİK SOHBETİ SEVMEM

1983'te 'Moda 29'da DJ'lik yapmaya başladım. 30 yıldır da bu mesleği sürdürüyorum.

Mesleğe başladığım ilk günlerden bu yana gözlemlediğim en büyük farklılık, müziğin daha kolay ulaşılabilir bir hale gelmiş olması. İnternet sayesinde metrekareye düşen müzik arttı.

Günlük hayatımda hiç müzik sohbeti yapmam bile ama DJ kabinine geçtiğimde bambaşka bir dünyanın içine giriyorum.

DJ'lik eskiden olduğu gibi bir hobi olmaktan çıktı; bir meslek olarak gelişti. Her mesleğin iyileri ve kötüleri varsa; bu mesleğin de iyileri ve çok iyi olmayanları da var.

Dinleyici için bir DJ'in müziği ne kadar bildiği önemli değildir; önemli olan eğlendirebilmesidir. İyi bir DJ, kalabalığı yönetir ve herkes eğlenerek kendini DJ'in seçimlerine bırakır. Ortada kalabalığı coşturan bir DJ varsa, o DJ adamımdır!

ALKOL KULLANMAM

Bir DJ olarak benim için, dinleyiciyi eğlendiren şarkı en iyi şarkıdır. Serdar Ortaç şarkıları da dinleyiciyi yıllardır eğlendiriyor. Şarkının dili yoktur. Türkçe pop, İtalyanca pop gibi ayrımlar bana manasız geliyor. Sadece türü ve dili ne olursa olsun, iyi şarkılar ve kötü şarkılar vardır.

İş haricinde gece hayatıyla alakam yok. Gece hayatı bana uymuyor; alkol de kullanmıyorum. Hatta çaldığım gecelerde de demli çay içerim; organizasyonlarda beni biliyorlar, çayımı da hazırlıyorlar.

İş dışında boş vakitlerimde oğlum Emir ile vakit geçiriyorum. Onun dışında Galatasaraylıyım, maçlara gidiyorum.

En çok Taio Cruz ve Pitbull'u başarılı buluyorum. Yeni dönem şarkıcılar arasında Chris Brown'ın sesi çok iyi ve dans müziğine çok yakışıyor. Ben kadın vokaller arasında Fergie'yi çok beğeniyorum.

PARIS HILTON YANIMA GELDİ

Türkiye'yi ziyaret eden birçok yabancı ünlü isim beni dinlemiştir. Paris Hilton beni birçok defa dinledi. Hatta Reina'ya geldiğinde beni artık tanıdığı için direkt yanıma geldi.

Beni dinleyenler arasında ilk aklıma gelenler Sting ve Black Eyed Peas ekibiyle birlikte Fergie...

Cenk ERDEM

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Gece Hayatıyla İş Dışında Alakam Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement