Her Yeni Kitapta Aynı Heyecanı Duymuyorum - Son Dakika
Magazin

Her Yeni Kitapta Aynı Heyecanı Duymuyorum

Her Yeni Kitapta Aynı Heyecanı Duymuyorum

Dönüş' isimli yeni romanını çıkaran ünlü yazar Ayşe Kulin: 'Sevdalinka' ve 'Gizli Anların Yolcusu'; çok emek harcadığım kitaplardı.

29.05.2013 06:01

Yazar Ayşe Kulin ile oyuncu Doğa Rutkay, a Haber'de Şirin Sever'in hazırlayıp sunduğu 'Jurnal' programına konuk oldu. Kulin, 'Dönüş' isimli yeni kitabını anlattı:

MÜKEMMEL BİR TÜRKÇE'M VAR

Dört çocuğum, sekiz torunum, bir sürü kitabım, bir sürü işim var. Kendimi tamamen kitaplara kapatırsam; hayatı, torunlarımı ve çocuklarımı kaçırıyorum. O yüzden hayatın içinde yaşarken yazıyorum. Dizüstü bilgisayarım her yerde benimle. Belki de romanlarım hayatın içinden çıkıp aktığı için sıcak geliyor okuyucuya...

Türkçe'min mükemmel olduğuna inanıyorum. Çok temiz ve iyi bir Türkçe'yle yazıyorum.

Üzerinde çok emek harcadığım öyle kitaplar var ki... 'Sevdalinka' da onlardan biriydi. 'Gizli Anların Yolcusu' da beni heyecanlandırdı mesela. Çünkü kimse benden öyle bir kitap beklemiyordu. Eşcinsel bir ilişkiyi yazdım ve okur kaybetmeyi de göze alarak yazdım ve heyecanla çıkardım kitabı. Ama her kitapta aynı heyecanı duymuyorum elbette.

'Dönüş'; kadınların kitabı... Başka bir enerjisi var ve duygusal bir kitap... Bambaşka coğrafyalarda geçen bir anne-kız öyküsü... Önceki iki kitaba da dokunuyor; komşu kitap diyelim.

BOŞANMA BENİ ÇOK YIPRATTI

Anne-kız ilişkileri; canımı acıtan ilişkilerdir. Annem de sevgisinden dolayı bana karşı çok koruyucuydu. Çok zor dönemlerim oldu. Boşanırken; boşanma travmasından çok, çocuk travması yaşadım. Onlar boşanmadan olumsuz etkilendi; ben de tabii. Çocukların velayeti konusunda çirkinlikler yaşandı. Bunun mücadelesini vermek zorunda kaldım ve o süreç beni çok yıprattı. Ben de çok kayboldum yani!

YENİ PROJE BELİ

"Çok renkli bir çalışma hayatım oldu. Gazetecilik, halkla ilişkiler ve kamera arkası işi yaptım. En başarısız olduğum iş, gazetecilikti. Tüm bu anılarımı kitap yapacağım, yeni projem bu. Ama önce dinlenmek istiyorum, okumak istediğim kitapları var.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Her Yeni Kitapta Aynı Heyecanı Duymuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement