Kırmızı Halıda 'Jean'sel Deneyim - Son Dakika
Magazin

Kırmızı Halıda 'Jean'sel Deneyim

Kırmızı Halıda \'Jean\'sel Deneyim

Artık jean'le kırmızı halıda da yürüyebileceğiz! Modacı Özlem Süer, 2012 yazı için hazırladığı 'Jean d'Art' adını taşıyan markayla, spor giyimle özdeşleştirdiğimiz....

28.01.2012 06:03

Başarılı tasarımcı Özlem Süer, jean'e bambaşka bir görünüm kazandırdı! Artık "Jean'le davete mi gidilirmiş?" gibi sözlerle karşılaşmayacağız. Çünkü Süer, Bossa ile ortak yarattığı 'Jean d'Art' markasıyla, jean'i kırmızı halıya taşıyor. 2012 yazı için hazırladığı Jean d'Art koleksiyonuyla jean'in couture'ünü yapan ünlü modacı; koleksiyonda yer alan tasarımlarla, denimin kullanım alanının ne kadar geniş olduğunu herkese göstermek istediklerini söylüyor.

ÖZEL BİR BAKIŞ AÇISI

Bu koleksiyonu hazırlarken amacımız; denime yeni formlar ve özel bir bakış açısı kazandırmaktı. Jean D'Art'ın çizgisini 'denim couture' olarak tanımlayabiliriz.

SAVAŞÇI RUHA SAHİP

Markayı, Jeanne d'Arc isimli kahramandan ilham alarak yarattık. Marka da, kahramanı gibi lider bir ruha sahip. Bir savaşçıda olması gereken özellikler, tüm koleksiyonun ruhuna yansıyor; gerek kullanılan formlarda, gerekse kumaşlarda...

SINIRLAR ZONLANIYOR

Koleksiyonda; hayal ettiğim güçlü, lider ruhlu kadının öne çıkarıldığı efektler ve tekniklerle tasarımın sınırlarını zorluyoruz. Tasarımlarda origamik katlamalı dev kollar; ihtişamlı kuyruklar ve korsaj efektleri ile buluşuyor. Barok, Viktoryen ve neo bohem sularda yüzen bir koleksiyon diyebiliriz. Yani adeta ünlü Fransız kahraman Jeanne d'Arc'a selam çakıyor!

HER SAAT GİYİLEBİLİR

Artık Özlem Süer renk paleti olarak bilinen buğulu ara tonlar, hayal ettiğim kadının ruhunu en etkili şekilde yansıtıyor. Çok yoğun bir aksesuvar grubu, danteller, ihtişamlı formlar, dokulu yüzeyler ve bunun beraberinde çok yalın formlar; günün her anı giyilebilecek tasarımlarda doğru bir denge ile koleksiyona serpiştirildi.

ERKEKLER DE DÜŞÜNÜLDÜ

Koleksiyonda erkek tasarımları da yer alıyor. Ne de olsa Jeanne d'Arc erkek kılığına girmiş bir savaşçı... Bu bakımdan Jeanne d'Arc'ın güçlü kişiliğini erkek tasarımlarına da yansıttık. Heykelsi gladyatörler bu koleksiyonla yeniden canlanıyor diyebiliriz.

GEZİLERE DE UYGUN

Koleksiyonda yer alan yaklaşık 70 parça ile sahneye çıkabilir, bir partide boy gösterebilir ya da şehrin yoğun temposunda fark yaratan bir iş kadını şıklığı sergileyebilirsiniz. Hatta doğa gezilerinizde, koleksiyondan bir parçayla stil sahibi bir kaşif olabilirsiniz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kırmızı Halıda 'Jean'sel Deneyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement