Infiniti, Q50 Eau Rouge Konsepti ile Formula 1 Heyecanını Detroit'e Taşıyor - Son Dakika
Otomobil

Infiniti, Q50 Eau Rouge Konsepti ile Formula 1 Heyecanını Detroit'e Taşıyor

Infiniti, Q50 Eau Rouge Konsepti ile Formula 1 Heyecanını Detroit\'e Taşıyor

INFINITI, temeli Q50'ye dayanan, engin Formula 1 kültürü ile geliştirdiği ?Q50 Eau Rouge? konsept aracını Detroit'te düzenlenecek olan Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkartıyor.

09.01.2014 17:00

Konsept, Infiniti Q50 modelinin yüksek performanslı bir versiyonunun tasarım vizyonunu temsil ediyor. 'Q50 Eau Rouge', adını Spa-Francorchamps'da bulunan Formula 1 pistindeki dünyaca ünlü bir virajdan alıyor. Olağanüstü bir kuvvet ve cesaret gerektiren bu viraj Formula 1 tarihinin en inanılmaz sürüş becerilerine tanıklık etti. Infiniti için, Q50 Eau Rouge konsepti otomobil teknolojisi ve safkan motor sporları vizyonunu bir araya getiriyor.

Q50 Eau Rouge, Infiniti'nin Formula 1 dünya şampiyonu olan Infiniti Red Bull Racing takımıyla gerçekleştirdiği ortaklıktan etkilenen aerodinamik tarz uygulamalarına ve benzersiz tasarım öğelerine sahip. Infiniti Q50 Eau Rouge'nin ön plana çıkan özellikleri arasında derin ve ayrıntılı karbon fiber ön ayırıcı, arka difüzör ve yan eşik etekleri; karbon fiber tavan ve kapı aynası kaplamaları; 21 inçlik hafif dövme alaşımlı jantlar ve geniş bir entegre arka spoylerin altında çift çıkışlı, sportif egzoz sistemi bulunuyor. Konseptin kabini ise, özel Recaro sportif koltuklara, gövde işe eşleşen karbon fiber kapı ve orta konsol panellerine ve Formula 1 tarzı vites kanatçıkları ile birlikte yüksek tutuş sağlayan Alcantara kaplı sportif direksiyona sahip.

Infiniti Q50 Eau Rouge 13 Ocak'ta Detroit'te gerçekleşecek olan Infiniti basın sunumu sırasında ilk kez otomobilseverlerin karşısına çıkacak.

Performansın Infiniti markası için kilit özelliği taşıdığını belirten Infiniti Motor Company Limited Başkanı Johan de Nysschen: "Formula 1'de yer almamız, tasarımcılarımıza ve mühendislerimize ilham veriyor ve uzmanlık kazandırıyor. Q50 Eau Rouge, geleceğin olası performans modellerinde kullanabileceğimiz bir tasarım diline dair ipuçlarını ifade eden bir model. Öyle ki eğer Infiniti bu araçtan sınırlı sayıda üretmeye karar verse, bu araç muhtemelen 500hp'den daha fazla güce sahip olurdu' diye konuştu.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Infiniti, Q50 Eau Rouge Konsepti ile Formula 1 Heyecanını Detroit'e Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement