AK Parti İstanbul'da Temayül Yoklamaları Gerçekleştirdi - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul'da Temayül Yoklamaları Gerçekleştirdi

AK Parti İstanbul\'da Temayül Yoklamaları Gerçekleştirdi

AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde başlattığı ve adayların belirleneceği temayül yoklamaları ikinci günde de geniş bir katılımla sürdü.

27.10.2013 12:56

AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde başlattığı ve adayların belirleneceği temayül yoklamaları ikinci günde de geniş bir katılımla sürdü. Toplam 16 büyükşehirde gerçekleştirilen temayül yoklamaları Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'de yapılıyor.

Temayül yoklamalarının gerçekleştirildiği İstanbul'da basın açıklaması düzenleyen AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İpek, "Bugün İstanbul ilimizin ve ilçelerimizin aday tespitlerinin yapılması için bugün burada temayül yoklaması yapıyoruz. Dün itibariyle diğer illerimizde de 16 büyükşehir belediyemizin illeri ve ilçeleri cumartesi ve Pazar yani dün ve bugün yapılacak. Daha sonra ayın 9'unda 14 büyükşehrimizin temayüllerini yapacağız" dedi.

Merkez yoklamalarıyla adayların belirleneceğini ifade eden İpek, "Biz bugüne kadar hem milletvekili hem yerel seçimlerde teşkilatın özgür iradesini almak için teşkilat eğilimini temayülünü almaktayız. Merkez yoklamasıyla adaylar belirleniyor. Bu şuan yaptığımız temayül yoklaması teşkilatlarımızın büyükşehirde ve ilçelerde görmek istediği belediye başkan adayları ile ilgili görüşlerini alıyoruz. Ama en son kısmına da hiçbir isim belirtmeden hiçbir liste belirtmeden tamamen orada bulunan arkadaşlarımızın ki bunlar il yönetimi üyelerimiz, kadın kolları, gençlik kolları, ilçede de yine ana kademe kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz de bugün temayüllerde oy kullanacaklar. Milletvekillerimiz hem büyükşehirlerde hem de ikamet ettikleri ilçelerde bugün temayül olarak kullanacaklar" diye konuştu.

Aday olmayanların da listede belirtilebileceğini ifade eden İpek, "En önemlisi aday olarak görünsün veya görünmesin, bilinsin veya bilinmesin oy pusulasının altına kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorlarsa onun ismini yazabilecekler. Eğer belediyesi bizde olan AK Parti'nin yönettiği belediyelerde en alt kısma bir isim yazacaklar. Belediye yönetimi bizde olmayan belediyelerde de 2 kişi yazabilecekler. ve burada almış olduğumuz sonuçlar belediye başkan adaylarının belirlenmesinde bir veri olarak kullanılacak. Bundan önceki seçimlerde de genel seçimler yaptık. Bu temayülü teşkilatlarımızda uyguladık. İki kez yerel seçimlerde de bunu uyguladık. Bu sefer üçüncüsünü yapıyoruz. İnşallah ülkemize hayırlı uğurlu olur" dedi.

İpek, 'Temayüllerde taban tabana zıt çıkacak isimler çıkarsa nasıl bir yol izleyeceksiniz?' şeklindeki soru üzerine, "Hepsini genel merkezde değerlendireceğiz. Buradan çıkan isimlerin bir kısmını gerekirse anket yaparak yine ilçelere soracağız, geniş bir şekilde araştırmalarımızı yapacağız. Son kararı genel merkezde vereceğiz" diye yanıtladı.

'Büyükşehir için öngördüğünüz bir isim var mı nasıl bir sonuç bekliyorsunuz temayülden?' şeklindeki soru üzerine ise "Onu oy kullanacak şuandaki yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları onlar bilebilirler. Biz sonunda saydığımızda bileceğiz" diyerek yanıtladı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları sır gibi saklanacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan, burada kendisinin özel görevlendirdiği 9 kişilik ekiple birlikte sonuçları değerlendirecek. Aday adaylarının il ve ilçelerinde aldığı oylar ilk defa burada masaya yatırılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 kişilik özel ekibinde Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem, Menderes Türel, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Ataş, Güldal Akşit ve Zafer Çubukçu bulunuyor. Belediye başkan adaylarıyla ilgili nihai kararı Başbakan Erdoğan, bu 9 kişilik ekibiyle birlikte verecek. Erdoğan ihtiyaç duyarsa bu 9 kişilik kadroyu daha da genişletecek. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki 9 kişilik ekibin değerlendireceği temayül yoklamalarında ciddi tezatlar ortaya çıkması halinde bu yoklamalar kentlere gönderilerek tekrarı istenecek. Erdoğan'ın ayrıca, belediye meclis üyelerinin de temayül yoklaması ile belirlenmesi yönünde talimat verdiği belirtiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul'da Temayül Yoklamaları Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement