Ak Partili Bakır: Pyd, Pkk, Pjak Terör Örgütüdür - Son Dakika
Politika

Ak Partili Bakır: Pyd, Pkk, Pjak Terör Örgütüdür

Ak Partili Bakır: Pyd, Pkk, Pjak Terör Örgütüdür

Ak Parti Kayseri milletvekili, Avrupa Konseyi üyesi Prof.Dr.Pelin Gündeş Bakır; PYD, PKK, ve PJAK'ın terör örgütü olduğunu belirterek, Irak ve Suriye'deki 3.5 milyon Türkmen'in varlığının tehlikede olduğunu söyledi.

20.07.2013 14:19

Ak Parti Kayseri milletvekili, Avrupa Konseyi üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır; PYD, PKK, ve PJAK'ın terör örgütü olduğunu belirterek, Irak ve Suriye'deki 3.5 milyon Türkmen'in varlığının tehlikede olduğunu söyledi. Türkmenlerin güvenliğini, Türkiye olarak önemsediklerini ifade eden Bakır, "PYD, Türkiye'nin tavrını ve duruşunu ciddiye alsın. Türkiye'ye kafa tutmak, haddi değildir" dedi.

Ak Parti Kayseri il teşkilatında nöbetçi vekil olarak açıklamalarda bulunan Kayseri milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Suriye'de bu tür gelişmelerin olacağını, PYD tehlikesini bir yıl önce katıldığı iki ayrı televizyon programında dile getirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yıllar önce Suriye'ye geçen Abdullah Öcalan'ı, baba Esad koruyup, kolladı. Şimdi Suriye'deki karışıklıktan yararlanıp, PYD burada yapılandı. Ellerindeki silahlarla savaşacak güç oluşturdular. Kuzey doğu Suriye'yi Esat, PYD'ye terk etti, bunu herkes biliyor. PYD, Özgür Suriye Ordusu'nu püskürtüp, sınırımızda kendi bayrağını çekti. 2012'de katıldığım ulusal televizyon programlarında bölgemizde iki aşamalı plan yapıldığını önce Barzani tarafından Kuzey Irak'ta bir özerk Kürt bölgesi, sonra da Suriye'de aynı şekilde bir Kürt özerk bölgesi oluşturulacağını dile getirmiştim. Hatta, Kuzey Irak'ın elindeki petrol rezervini, Türkiye üzerinden değil, Suriye'de oluşturulacak bir koridordan, Türkiye'ye ihtiyacı olmadan Akdeniz'e akıtacağını öngörmüştüm. O zaman Kürtler Kuzey Suriye'ye tam hakim değildi. 'Kürtler Kuzey Suriye'ye hakim olamaz, bölük pörçük yerlerde yaşıyorlar' dediler. Ama, unutulmasın ki Esad da hakim olduğu yüzde 15'lik destekle, tüm Suriye'ye hakim oluyordu. Silahı olan, petrolü ve parası olanın o koridoru açar."

Kuzey Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin tehlike altında olduğunu belirten Bakır, "Ben, o bölgedeki 3.5 milyon Türkmen'in varlığının tehlikede olduğunu üzerine basa basa söylüyorum. Kuzey'deki Türkmenlerin güvenliğini, Türkiye olarak önenmsiyoruz. Özgür Suriye Ordusunun, Suriye'nin tamamına hakim olması için savaşmasını, birleşik bir Suriye olmasını istiyoruz. Türkiye olarak parçalanmış bir Suriye istemiyoruz. PYD, Türkiye'nin tavrını ve duruşunu ciddiye alsın. Türkiye'ye kafa tutmak, haddi değildir. Türkiye'ye bir takım şeyleri şantaj ve zorlama ile kabul ettiremez. İnsanların demokrasi için yaşadığı, Birleşik ve demokratik Suriye'yi arzuluyoruz. Aksini, kimse kabul edemez"dedi.

PYD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

PYD'nin, PKK gibi bir terör örgütü olduğunu, Türkiye'de PKK, İran'da PJAK, Suriye'de PYD'nin değişik isimleri almış terör örgütü olarak bilindiğini söyleyen milletvekili Pelin Gündeş Bakır, "Üç ayrı ülkede silahlı faaliyet gösteren bu örgütlerden PYD de terör örgütü. Hepsi aynı. Bunların terör örgütü listesinden çıkarılmaması gerekli. Bu yöndeki girişimlere karşıyız. Zira, çözüm süreci 5 mi 10 yıl mı sürer bilemeyiz. PKK üzerindeki uluslararası baskı sürmelidir. Avrupa Konseyi'nde PYD'nin uluslararası ilişki kurmasını engelledik. Avru ülkelerine El Kaide nasıl terör örgütü ise, PKK ve uzantısı PYD de öyledir, bunlara karşı blokaj konularak, engellenmelidir dedik. Hiçbir surette PKK'nın, PJAK'ın ve PYD'nin uluslararası toplantılara alınmaması için, mücadele verdik" diye konuştu.

Milletvekili Bakır, İran'ın Suriye'den yana olan tavrının komşuluk ilişkilerine sığmadığını ifade ederek, "İran'la PKK arasında bir ateşkes sürecine girildi. Hiçbir şekilde birbirine dokunmuyorlar. Sanki aralarında bir işbirliği var. İran bizim, yüz yıllardır komşumuzdur. Türkiye'ye karşı tavır alması, ona ne kazandırır, bunu komşumuz düşünmelidir. İran, Suriye'ye, dolayısıyla Esad yönetimine destek veriyor. Türkiye, hiçbir oldu bittiye gelemez" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ak Partili Bakır: Pyd, Pkk, Pjak Terör Örgütüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement