Amasya Tamimi'nin Yayınlanmasının 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Amasya Tamimi'nin Yayınlanmasının 94. Yıl Dönümü

Amasya Tamimi\'nin Yayınlanmasının 94. Yıl Dönümü

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: "Tamim, kuşkuların, ümitsizliğin karanlığını yırtarak Türk Milleti için yolunu aydınlatan bir kutlu meşale olmuştur. Bu meşale ile demirden dağlar eritilmiş hürriyete doğru bir yol açılmıştır"

21.06.2013 12:19

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Tamimi'nin, düşman işgaline karşı direnişin ve örgütlenişin dünyaya ilanı olduğunu belirtti.

Büyükataman, Amasya Tamiminin yayınlanmasının 94. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,  tamimin, kuşkuların ve ümitsizliğin karanlığını yırttığını, Türk milletinin yolunu aydınlatan kutlu meşale olduğunu ifade etti.

Bu meşaleyle demirden dağların eritildiğini, hürriyete doğru yol açıldığını kaydeden Büyükataman, "Türk'ü tarih sahnesinden silmek üzere yola çıkmış olan her cinsten iç ve dış düşmana karşı kutlu ve nurlu bir savaş, dosta düşmana ilan olmuştur" görüşüne yer verdi.

Mili mücadelenin çerçevesini belirleyen Amasya Tamimi'nin, atalardan bir uyarı olarak hafızada tutulması gerektiğini belirten Büyükataman, içinde yer bulan hususlar nedeniyle tamimin "milliyetçilik manifestosu olduğu"nu ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Amasya Tamimi'nin Yayınlanmasının 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement