Bakan Eroğlu Aksaray'da - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu Aksaray'da

Bakan Eroğlu Aksaray\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2012 ve 2013 yıllarını, Aksaray'da yatırımlarda hamle yılı ilan ettik" dedi.

08.11.2012 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2012 ve 2013 yıllarını, Aksaray'da yatırımlarda hamle yılı ilan ettik" dedi.

Bakan Eroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Çölleşme ve Erezyon Genel Müdürü Hanife Avcı ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile birlikte Aksaray'a geldi. Eroğlu, ilk olarak Aksaray merkezde bulunan Mehmet Timur Sarraf İlköğretim Okulu'na geçti. Eroğlu okulda Aksaray Valisi Selami Altınok, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta, daire müdürleri ve öğrenciler tarafından karşılandı. Protokolle selamlaşan Bakan Eroğlu, okul bahçesine fidan dikti ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ardından Aksaray Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Aksaray'a boş gelmediğini belirterek, şehir için çeşitli projeleri açıkladı. Aksaray'ın hızla büyüyen bir il olduğunu ve ivme kazandığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Tabii buraya gelirken eli boş gelmek doğru değildi. Biliyorsunuz bir yere giderken bizim kültürümüzde vardır, bir hediyeyle gidersin. Tabii biz Aksaray'a ne getireceğiz dedik ve elbette yatırım getireceğiz. Hakikaten şu anda Aksaray'ımıza şimdiye kadar olabilecek en büyük yatırımla geldik. 15 tane büyük yatırımla geldik ve bunun da toplam maliyeti 351 milyon 500 bin TL. Gerçekten büyük bir yatırım. Gerçekten biz 2012 ve 2013 yıllarını Aksaray'da yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Hakikaten ben de Aksaray'daki bu muhteşem dönüşümü, gelişimi fark ediyorum. Tabii burada hayvancılık, ziraat çok önemli, sanayi gelişiyor. Dolayısıyla bunlar için tabii ki su ihtiyacı var. En büyük yatırımları da DSİ yapacak. Esasen şu müjdeyi de vereyim. Biliyorsunuz KOP dediğimiz Konya Ovası Projesi kapsamında Konya vardı. Ama biz özellikle yüksek planlama kurulunda aldığımız bir kararla Aksaray, Niğde, Karaman'da olmak üzere bu 4 ili KOP kapsamına aldık. Burada projelerde ödenek açısından bir sıkıntı yok. 15 müjdenin 11 müjdesi DSİ'ye ait. Aksaray'da orman varlığımız çok zayıf. Orman Genel Müdürümüz de burada. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de 2 tane müjdesi olmak üzere toplam 351 bin 500 TL'lik bir müjdeyle geldik. Dolayısıyla 2012-13 yılları Aksaray'da bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı olacak. Bunun müjdesini veriyoruz. Bunlardan bir kaçını söyleyeyim ben. Ortaköy Çiftevi 2 Göleti ve sulaması; burada 4 bin 40 dekar arazi sulanacak. 2013 yılında bunu tamamlayacağız. Ağaçören Kütüklü Göleti sulaması; bin 670 dekar bunun inşaat ihalesi yapıldı. İnşallah bunun temelini yakında gelip atacağız. Aksaray merkez Sarıkaraca Göleti ve sulaması; bu da bin 450 dekar alan sulanacak. Arazi borulu şebekeyle sulanacak. Kapalı sistem modern sulama. Bunun da temelini atmaya bizzat geleceğim. Ceviz ve badem eylem planını 2013 yılında başlatıyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de 2 müjdesi var. Bir kere bu müjdelerden birisi 2012 yılında 3 adet otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuruldu. 12.12.2012'de bu güzel 2 tesisle birlikte açılış yapılacak. Güzelyurt, Sultanhanı ve Ortaköy'de kuruldu. 15'inci müjdeyi de yine önümüzdeki yıl Meteoroloji teşkilatımız yapacak. 3 tane daha buraya otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuracak" diye konuştu.

BİN GÜNDE BİN GÖLET

"Biz Bin Günde Bin Gölet kapsamında ne kadar gölet varsa yapmaya karar verdik Türkiye'de" diye devam eden Eroğlu, "1 Ocak 2008 tarihinde saat 08.59'da takvim başladı. İnşallah bin günde bunu tamamlayacağız. Burada da şu anda ilk etapta 6 adet gölet ve sulamasını belirledik. Bunları yapacağız ama daha fazla önü açık. Daha fazla olursa onları da yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

AKSARAY'A 592 MİLYON ZİRAİ DESTEK

Aksaray'a 592 milyon zirai destek yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Tarım Bakanlığımız son 9 yılda Aksaray'daki çiftçilerimize 592 milyon TL zirai destek vermiş. Tabii TOKİ yoktu burada ama TOKİ de girdi. 3 bin 464 tane konut burada programa alındı, yüzde 90'ı bitti. KÖYDES ve BELDES kapsamında takriben Aksaray'ımıza 60 milyon TL kadar bir para gönderildi. Bildiğim kadarı ile şu anda susuz, asfaltı olmayan köyümüz kalmadı. Şu anda köylere parke giriyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu daha sonra Belediye Başkanı Nevzat Palta ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı'yı ziyaret etti. Son olarak basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra Aksaray'dan ayrıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement