Başbakan Erdoğan Adıyaman'da Hava Açılışını Yaptı - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Adıyaman'da Hava Açılışını Yaptı

Başbakan Erdoğan Adıyaman\'da Hava Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Adıyaman Havalimanı'nın da yapımı tamamlanan yeni terminal binası ve genişletilen pistinin açılışını yaptı.

14.09.2013 16:20  Güncelleme: 17:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında 5 bakanla birlikte 66 milyon liraya mal olan Adıyaman Havalimanı'nın da yapımı tamamlanan yeni terminal binası ve genişletilen pistinin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere saat 15.20'de 'Ana' uçağı ile Adıyaman Havalimanı'na geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile birlikte saat 15.20'de Adıyaman Havalimanı'na geldi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti milletvekilleri, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve bürokratlar tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, yanındaki bakanlarla birlikte kendisini karşılamaya gelen kalabalığı selamladıktan sonra 2011 yılında yapımına başlanılan ve 66 milyon liraya mal edilerek 1 milyon yolcu kapasitesine çıkarılan Adıyaman Havalimanı'nın 2 bin 500 metreye çıkarılan pist ve terminal binasının açılışını yaptı. Erdoğan, daha önce Adıyaman Havalimanı terminal binasının bin metrekarelik alanda hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Daha önce bin metrekarelik çok geri olan havaalanı hizmet binasını 23 bin metrekare büyüklüğünde nitelikli bir havalimanı terminal binasına dönüştürdük. Bu arada tabi pistlerde genişleme çalışması da yapıldı. Yaklaşık 66 trilyona mal olan Adıyaman Havalimanı terminal binasıyla birlikte diğer yatırımları gerçekleştirmiş olduk. Yeni havalimanının tüm Adıyamanlılara ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından 'Ya Allah, bismillah' diyerek beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti. Erdoğan ve yanındakiler daha sonra Adıyaman Valiliği önünde yapılacak toplu açılış törenine katılmak kent merkezine hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Adıyaman'da Hava Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement