Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda

Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu\'nda

AK Parti'li Kaçar: "Tedirgin olmadım. Türkiye için çok güzel bir ortam" AK Parti'li Samancı: "Türkiye'ye, Meclis'e yakışan bir hava oldu" Eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay, başörtüsüyle g...

31.10.2013 17:58

Meclis, başörtüsüyle gelen AK Parti'li dört milletvekili dolayısıyla yoğun bir gün geçirdi.

TBMM Genel Kurulu'na, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in başörtüsüyle birleşime katılması nedeniyle hareketli saatler yaşanırken, kulislerde de renkli sohbetler oldu.

Milletvekilleri birleşimi içerden izlemeyi tercih ederken, ilerleyen saatlerde kulise çıkarak sohbet ettiler. Bazı milletvekilleri, başörtülyü milletvekillerinin Genel Kurul'da çekktikleri fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi.

Başörtülü milletvekilleri, Genel Kurul salonuna birleşimin başlamasına 5 dakika kala gelmeye başladılar. AK Parti'li birçok milletvekili başörtülü milletvekilleriyle tokalaşarak, bir süre sohbet ettiler. Bazı milletvekilleri de başörtülü milletvekillerinin fotoğrafını çekti ve sosyal medyada paylaştı.

TBMM Genel Kurulu toplanmadan 5 dakika önce salona ilk olarak AK Parti'li Samancı, ardından Kaçar ve Şahkulubey, daha sonra da Dalbudak girdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, kuliste Kaçar'a sarılarak kendisini  kutladı.

Nurcan Dalbudak, AK Parti Denizli milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul'a girdi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dalbudak'a, "çok yakıştı" dedi.

Gülay Samancı'nın eşi Ali Rıdvan Samancı, Sevde Bayazıt Kaçar'ın eşi Serkan Kaçar ile başörtülü milletvekillerinin misafirleri de izledi. Şahkulubey'in kızı Nursina ise annesini kuliste bekledi. Babasıyla  birlikte geldiğini belirten Nursina, "Kardeşlerim okulda olduğu için gelmediler" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genel Kurul'daki görüşmeler devam ederken, iktidar kulisini ziyaret etti ve milletvekilleriyle bir süre sohbet etti.

Genel Kurul'daki görüşmeleri çok sayıda gazeteci takip etti. Gazeteciler, gelişmeleri Meclis'ten canlı yayınla aktardılar.

-"Konu kapandı"-

Birleşimin kapanmasının ardından kulise çıkan başörtülü milletvekilleri, gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sevde Bayazıt Kaçar, tedirgin olmadığını belirterek, Türkiye için çok güzel bir ortam oluştuğunu söyledi. Heyecanlı olup olmadığı sorusuna, "Genelde çok heyecanlı bir tipim. Çok mutluyum, hele de sonucundan çok mutluyum. Çünkü artık Türkiye çok güzel noktaya gelmiş ki demokratik bir ortamda herkes fikrini söyledi, birbirini anlayışla dinledi ve bu konu kapandı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Muhalefetin tepkisi ölçülüydü. Bu ölçülülük içerisinde herkes birbirini anlayışla dinledi ve konu kapandı " dedi.

Gülay Samancı ise "Gayet olumlu tepkiler aldık. Farklı düşünen arkadaşlar da kendi düşüncelerini beyan ettiler. Türkiye'ye yakışan bir hava oldu, TBMM'ye yakışan bir hava oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu şekilde çalışmalarımıza devam ederiz" diye konuştu.

-"Meclis toplumun gerisinde kalmadı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da 1999'da Merve Kavakçı yemin etmek için Genel Kurul Salonu'na girdiğinde orada olduğunu söyledi.

Hiç tasvip edilmeyen ve hoş olmayan bir manzara ile karşılaştıklarını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

"Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit ve partisi, çok büyük bir tepki ve reaksiyon gösterdi. Sayın Ecevit, hiç tekrarlamak istemediğim, duymak istemediğim bir konuşma yaptı. Bugün gelinen noktayı hep beraber gördük. Toplum meseleyi halletmişti, Meclis'te bugün toplumun gerisinde kalmadı, mesele kendiliğinden halledilmiş oldu. Bir taraftan demokrasi diyoruz, özgürlük alanlarının genişletilmesi diyoruz... Özgürlüklerin arasına herşey girer, inanç özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, fikir özgürlüğü...

Bu kardeşlerimiz inancı gereği bu kıyafete bürünüp geldiler. Meclis'te toplumun gerisinde kalmayarak bunu olgunlukla karşıladı. Bütün gruplara çok teşekkür ediyorum. Herkes olgunluk gösterdi. Toplum bunu halletmişti, buna karşı çıkan toplumun gerisinde kalmış olurdu, Meclis gerisinde kalmış olurdu. Allaha şükürler olsun, Meclis toplumun gerisinde kalmadı." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement