BBP'li Hüseyin Döngel."Suriye'nin Türk Jetini Vurmasına Eset Kadar İçimizdeki Baasçılar da... - Son Dakika
Politika

BBP'li Hüseyin Döngel."Suriye'nin Türk Jetini Vurmasına Eset Kadar İçimizdeki Baasçılar da...

BBP\'li Hüseyin Döngel."Suriye\'nin Türk Jetini Vurmasına Eset Kadar İçimizdeki Baasçılar da...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Hüseyin Döngel, Suriye'nin Türk jetini vurmasına Esed kadar ülkemizde de sevinenlerin olduğunu ileri sürdü.

03.07.2012 13:56

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Hüseyin Döngel, Suriye'nin Türk jetini vurmasına Esed kadar ülkemizde de sevinenlerin olduğunu ileri sürdü.

BBP MKYK üyesi Hüseyin Döngel, Suriye'nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili olarak İl Başkanı Bekir Bağcı ve ilçe başkanlarının da katılımıyla Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Döngel, Suriye'nin Türk jetine saldırısından Rusya'nın kesinlikle haberdar olduğunu iddia etti. Rusya'nın Akdeniz'e inmesi için Suriye'ye ihtiyacı olduğunu belirten Döngel, Suriye hava sisteminin Ruslar tarafından kurulduğunu, füze ve silah ihtiyaçlarını da Rusya'nın karşıladığını söyledi. Bunun "Büyük Rusya" projesi olduğunu iddia eden Döngel, "Rusya'nın Ukrayna'daki Kırım Deniz Üssü'nün Karadeniz'deki anlamı ve önemi ne ise Tartus'un Akdeniz'deki anlamı da odur" dedi.

Türk jetinin Suriye tarafından vurulmasına Türkiye'de sevinenlerin olduğunu iddia eden Döngel, şöyle konuştu:

"Türk jetinin vurulmasına Eset kadar içimizdeki Baasçılar da sevinmiştir, ama Türkiye'nin içerdeki ve dışarıdaki düşmanlarının sevinçleri kursağında kalacaktır. Komşularla sıfır sorun hedefini ortaya koyan hükümet, Irak'ta Maliki ile, Suriye'de Eset'le ciddi sorunlar oluşturmuştur. Arap basınında 'mahallenin berduşu denilen Suriye'nin Ankara'nın karizmasını çizdiği söylenir' hale gelmiştir. Türkiye küresel aktörlüğe soyunurken küresel bir piyon haline getirilerek, Suriye meselesinde yalnız bırakılmıştır."

PKK konusuna da değinen Döngel, Suriye'nin de bir terör devleti olduğunu söyledi. PKK'nın Suriye'deki uzantısının adının Demokratik Birlik Partisi (PYD) olduğunu ifade eden Döngel, "PYD'nin başındaki Salih Müslim, Esed'in ajanıdır ve bir haindir. Suriye'de Muhaberat, PKK ve PYD el ele katliamlarına devam etmektedir. Hükümet ve MİT terörle mücadelede müzakere değil, etkin mücadele yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Suriye'deki muhalefet ve hükümet karşı durmasının ardından 30 binin üzerinde Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini söyleyen Döngel, "Ortaya 26 bini çıkıyor. 4 bin Suriyeli nerde o zaman? Buralarda sızmalar olduğunu düşünüyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP'li Hüseyin Döngel.'Suriye'nin Türk Jetini Vurmasına Eset Kadar İçimizdeki Baasçılar da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement