"Bugün Türkiye'nin DSP'ye Olan İhtiyacı Her Zamankinden Daha Fazladır" - Son Dakika
Politika

"Bugün Türkiye'nin DSP'ye Olan İhtiyacı Her Zamankinden Daha Fazladır"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, "Bugün Türkiye'nin DSP'ye Olan İhtiyacı Her Zamankinden Daha Fazladır" Dedi.

12.02.2011 19:53

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, "Bugün Türkiye'nin DSP'ye olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır" dedi.

Gürkan, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin artan bir hızla seçim atmosferine girdiğini söyledi.

Son günlerde DSP'ye yönelik, "misyonunu tamamladığı ve Bülent Ecevit'in ölümüyle yaşam hakkının ortadan kalktığı" yönünde söylemlerin dillendirildiğini anlatan Gürkan, bunun Türkiye'yi ona giydirilmek istenen bir elbiseye sokma, o elbiseye uydurma çabasının parçası olduğunu belirtti.

Gürkan, DSP'nin görevi ve misyonunun, kurulduğu ilk günden daha önemli, daha ağır ve Türkiye'ye karşı daha büyük sorumlulukla devam ettiğini vurgulayarak,

"Bugün Türkiye'nin DSP'ye olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır" diye konuştu.

-SEÇİM İTTİFAKI-

Bir gazetecinin "Partinizin seçimlerde HEPAR ile ittifak yapacağına dair iddialar var. Bu iddialar gerçeği yansıtıyor mu?" sorusuna Gürkan, şu yanıtı verdi:

"Seçim süreçlerinde ittifaklar normaldir. Türkiye'de eksik olan bunun yasal altyapısının bulunmamasıdır. Bu nedenle bazı yasal sıkıntıları aşacak, geçmişte çok uygulanmış yöntemler gündeme gelebilir. Bu çerçevede Demokratik Sol Parti olarak çeşitli siyasi partilerle, baraj sorunuyla karşı karşıya olan çeşitli siyasi anlayışlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu HEPAR'dan ibaret değil. Daha önce eski grup başkan vekilimiz Mümtaz Soysal'ın genel başkanlığını yaptığı Bağımsız Cumhuriyet Partisi ile de görüştük, uzlaştık. Ayrıntılarını ben de bilmiyorum, dün genel başkanımız HEPAR'ı ziyaret ederek bu konuyu masaya yatırmışlar ve bir uzlaşma noktasına gelmişler. Bu sadece Bağımsız Cumhuriyet Partisi ve HEPAR ile sınırlı olmayacak. Başka partilerle de görüşeceğiz."

-BALBAY VE ÖZKAN'IN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIKLARI-

Gürkan, "Partinizin Ergenekon soruşturması kapmasında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'a milletvekilliği adaylığı teklifinde bulunacağı yönünde de iddialar mevcut. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, şöyle dedi:

"Genel başkanımız istekleri, talep etmeleri halinde, yani bu bir kibar öneridir, zarif öneridir. Onları da zor durumda bırakmayacak. Talepleri halinde DSP'nin taleplerini değerlendireceğini açıkladı. Bu konuda bir tereddütümüz yok. Yani talepleri halinde DSP değerlendirecektir. Ama asıl olan onların talepleridir. Tek taraflı bir şov yapma niyetinde değiliz."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Bugün Türkiye'nin DSP'ye Olan İhtiyacı Her Zamankinden Daha Fazladır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement