Bülent Arınç: "Geleceği Gençlerin Eğitimine Harcadık" - Son Dakika
Politika

Bülent Arınç: "Geleceği Gençlerin Eğitimine Harcadık"

Bülent Arınç: "Geleceği Gençlerin Eğitimine Harcadık"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, hükümet olarak geleceği gençlerin eğitimine harcadıkların söyledi.

15.10.2012 15:37

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, hükümet olarak geleceği gençlerin eğitimine harcadıkların söyledi.

Arınç, Bursa'nın Kestel ilçesinde Hasan Aslanoba Anadolu Lisesi'nin açılışına katıldı. Avrupa'da nüfus yaşlanırken Türkiye'de gençlerin oranının yüksek olduğunun altını çizen Arınç, "Gençler idealist olurlar. Ama onların da bilgiye çok iyi ulaşması lazım. Bilgi ve hikmetle gençlik birleşirse geleceğinizden endişeniz olmasın. Hükümet olarak geleceğimizi gençlerimizin eğitimine harcamaya başladık. Milli eğitim bütçesi birinci sıraya geldi. Yeni okullar yapmalıyız. Yeni derslikler yapmalıyız. Daha binlerce öğretmen kadrosuna ihtiyacımız var" dedi.

Hayırseverlerin eğitime önemli destekte bulunduğunu ifade eden Arınç, "Bunun gibi Anadolu liselerine ihtiyacımız var. Bu okullarımızın yapılmasına ihtiyacımız var. Artık cami ihtiyacımız kalmadı. Hayırseverlerimiz açısından en iyi yatırım eğitimdir. Çok şükür son senelerde en başarı kampanyalardan birisi eğitime yüzde 100 destektir" diye konuştu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 500 bine yakın öğrencinin bulunduğu Bursa'da kazandırılan her okulun eğitim için önemli olduğunu söyledi.

Lise, 12 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Hasan Aslanoba tarafından inşa edilen eğitim kurumunda 24 derslik mevcut. Okulun 3 milyon liraya mal olduğu bildirildi. Arınç, Aslanoba ailesine yatırımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Arınç, buradaki temaslarının ardından Kestel Yeni Mahalle'de yaptırılan mahalle konağının açılışını yaptı. Arınç, Bursa'nın ikinci üniversitesinin yeri için Kestel'in seçilmesinin isabetli bir karar olduğunu söyledi. Arınç, açılışlarının ardından Bursa'dan Ankara'ya hareket etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bülent Arınç: 'Geleceği Gençlerin Eğitimine Harcadık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement