Çelik: "Oktay Vural Milliyetçi Değil Ulusalcıdır" - Son Dakika
Politika

Çelik: "Oktay Vural Milliyetçi Değil Ulusalcıdır"

Çelik: "Oktay Vural Milliyetçi Değil Ulusalcıdır"

Oktay Vural'ın milliyetçi değil ulusalcı olduğunu, Rus milliyetçilerin fikirlerini sunduğunu söyledi.

26.01.2012 10:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP Grup Başkan Vekili

Oktay Vural'ın milliyetçi değil ulusalcı olduğunu, Rus milliyetçilerin fikirlerini sunduğunu söyledi.

Ömer Çelik, Vural'ın Başbakan'a ve AK Parti'ye karşı milliyetçilik yönünden yaptığı eleştirilere twitter'den cevap verdi. Çelik, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın milliyetçi değil ulusalcı olduğunu savunarak şöyle devam etti:

"Siyasetçi olmayan siyasetçi Oktay Vural, Başbakanımızın ve bizlerin milliyetçiliği mahkum etmek isteyen bir siyaset güttüğümüzü söylemiş. Birincisi Oktay Vural milliyetçi değil ulusalcıdır. Rus milliyetçisi Alexander Dugin'in fikirlerini milliyetçilik diye sunuyorlar. Aslında ölçü basit siyasi misyonu, milliyetçiliğin demokratlıkla çatışması içinde olmasını kurumsallaştırmak olanlar, ulusalcılığın ana damarı milliyetçi etiketli ulusalcılar, Türk kimliğimizi, ötekileştirici, otoriter ve asimilasyoncu unsurlarla zehirlemeye çalışıyorlar. Ben bir Türk olarak, Türk kimliğine en büyük zararı, Türk milliyetçisi etiketi taşıyan ulusalcıların verdiğini görüyorum. Milliyetçilik etiketi altındaki sahte milliyetçi gerçek ulusalcıların AK Parti'yi hedef alması, istikametimizin doğruluğunun ispatıdır. Şimdi ise derin devletin lejyonerliğinden çıkıp, alenen demokrasi düşmanlığının kalesi haline getirmeye çalışıyorlar.

Geri plana itildikleri için milliyetçiliği, 12 Eylül öncesinde derin devletin lejyoneri haline getirdiler."

Fransız menşeli bir ideoloji olan milliyetçiliği, yerleştirip demokratlaştırmaya çalışan düşünürlerin,

milliyetçi çizgi tarafından bu ve benzeri kişilerin hedefinin milliyetçi siyaset olmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Demokrat bir milliyetçi siyasetin ortaya çıkmasını engellemektir. Milliyetçilik bunların elinde ulusalcılık olmuştur. Misyonları, milletin demokrasisinin önünü kesmektir. O nedenle hedefleri AK Parti'dir. O yüzden bu şahısların, BDP'yi eleştiren cümleleri çok azdır, hatta yoktur. Ama bütün mesaileri AK Parti hakkında kara propaganda yapmaktır. Milliyetçilikten örtülü bahsetmelerinin altında ulusalcılık vardır. Hedefi, milliyetçiliğin demokratikleşmesini engellemektir. Milliyetçiliği kafatasçılık olarak algılarlar. Bunu eleştirdiğinizde, 'biz milliyetçiliği millete mensubiyet olarak anlıyoruz' derler. Bu şahısların dahil oldukları proje sentetik bir ulusalcılık yoluyla, milliyetçiliğin demokratlıkla barışmasını engellemektir. Rus milliyetçiliğinin temel fikirlerini, Türkçeye tercüme ederek, Türk milliyetçiliği diye sunuyorlar.

Bu çizgide olan ulusalcıların, Türk milliyetçiliğinin temel düşünürlerinin aktif yapacak birikimleri yok, temel metinlerden haberleri yok. Bu ve benzerleri bugüne kadar milliyetçiliğin temel düşünürleri ile bağdaşan tek bir fikir ve siyaset üretememişlerdir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çelik: 'Oktay Vural Milliyetçi Değil Ulusalcıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement