AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'ye helikopter tahsis edilmemesi nedeniyle yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, "Ana muhalefet partisi lideri helikopter istediğinde yarın Selahattin Demirtaş da ister. CHP'ye tahsis edilen bir para var. Bir helikopter kiralayabilirsiniz" dedi.
Çelik, gazetecilerle biraraya geldiği kahvaltılı toplantıda soruları cevapladı. Şike konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin soru üzerine Çelik, şike konusunda AK Parti içinde bir 'kakafoni' yaşandığını kabul ederek, farklı görüşler belirtilmesinin doğal olduğunu ancak farklı görüşlerin dillendirilmesinde sıkıntı yaşandığını bildirdi. Çelik, buna karşın farklı görüş bildirenlerle ilgili herhangi bir disiplin uygulamasının söz konusu olmadığını da vurguladı.
Emekli milletvekillerinin maaşlarıyla ilgili düzenleme konusunda da farklı görüşler ortaya çıktığına işaret eden Çelik, bir grubun kamuoyunun hassasiyetlerinin gözardı edilmesini savunduğunu, diğer grubun ise bu hassasiyetlerin gözönünde bulundurulması taraftarı olduğunu bildirdi. Çelik, "Ben ikinci görüşte olanlardanım. Cumhurbaşkanı geri gönderdiği zaman ben, Cumhurbaşkanı'nın hassasiyetlerinin gereğinin yapılması gerektiğini söylemiştim. Şu anda genel görüş o yönde. Büyük ihtimalle eski oran olan
Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 42'si olarak geçer gibi geliyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uludere'ye yaptığı ziyarette helikopter tahsis edilmemesi ile ilgili yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine ise Çelik şunları kaydetti:
"Ana muhalefet partisi lideri helikopter istediğinde yarın Selahattin Demirtaş da ister. Ben olayın perde arkasını bilmiyorum ama mantık olarak söylüyorum. Siyasi partiler, icra organının sahip olduğu imkanlara sahip değil. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Benim oraya gitmemi istemiyorlar' diyor. Kimsenin yolunu tıkamamız söz konusu olmaz. Nereye giderlerse gitsinler, hükümet her türlü tedbiri alıyor. CHP'ye tahsis edilen bir para var. Bir helikopter kiralayabilirsiniz."
Çelik, AK Parti'nin 2014 Köşk senaryolarına ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili tartışmaların yersiz olduğunu, bu konuda bir yasa çıkarmaya bile gerek olmadığını belirtti. Çelik, tartışmaları önlemek adına bir yasal düzenleme yapılacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıl olduğunu bildirdi. Çelik, "Kim gelecek diye sorarsanız dereyi görmeden paçayı sıvayamazsınız. Ama şu anda bir aday var. Onu de herkes biliyor" diye konuştu. - ANKARA
Son Dakika › Politika › Çelik'ten CHP'ye 'helikopter' Göndermesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?