CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya'dan Çgc'ye Ziyaret - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya'dan Çgc'ye Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya\'dan Çgc\'ye Ziyaret

Akkaya: "Kan üzerinden politika yapmak insanlık suçudur. Kabul edilebilecek bir şey değildir"

19.09.2013 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Kan üzerinden politika yapmak insanlık suçudur. Kabul edilebilecek bir şey değildir" dedi.

Akkaya, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarının giderek arttığını öne sürdü.

AK Parti'nin dış politikasının ülkeye zor günler yaşattığını savunan Akkaya, "Komşularla sıfır sorun politikasıyla başlanan süreçte, bugün komşularla düşman hale geldik" diye konuştu.

Savaş çığırtkanlığının her yerde arttığını ifade eden Akkaya, şöyle devam etti:

"Dünyanın her yerinde demokrasiye, özgürlüklere inanan ülkeler barış için haykırırken ne yazık ki bizim Başbakanımız savaş çığırtkanlığı yapıyor. Kan üzerinden politika yapmak insanlık suçudur. Kabul edilebilecek bir şey değildir. Atatürk'ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesi bizim şiarımız olmalıdır. Hangi hükümet gelirse gelsin bu ilke doğrultusunda gitmeli. Eğer mecbur kalınmazsa her savaş cinayettir. Bakıyorsunuz 2-3 tane ülke var, bunlar demokrasiden nasibini almamış ülkeler. Ne yazık ki bizim ülkemiz de demokrasiden nasibini almamış bir hükümet tarafından yönetiliyor. Tabi bu sorunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Elbette ki demokrasi ve özgürlükler tepeden inme değil ancak bedel ödenerek hep kalıcı olmuştur. Biz de CHP olarak 90 yıl önce bu ülkeyi kuran liderlerin partisinin bir temsilcisi olarak Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin yerleşmesi adına bir bedel ödenecekse bu bedeli ödemeye hazırız."

Esendemir de ÇGC'nin faaliyetleri hakkında Akkaya'ya bilgi vererek, gazetecilerin sıkıntılarından bahsetti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya'dan Çgc'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement