CHP'li Ahmet Toptaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Ahmet Toptaş Açıklaması

CHP\'li Ahmet Toptaş Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Diyarbakır Lice’de yaşanan bayrak indirme olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in istifa etmesi gerektiğini savundu.

10.06.2014 16:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Diyarbakır Lice'de yaşanan bayrak indirme olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in istifa etmesi gerektiğini savundu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Toptaş, bayrak indirme olayına sert tepki gösterdi. Bu olayın askerin hareket kabiliyetinin sınırlandırıldığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Toptaş, şunları kaydetti:

"Diyarbakır Lice'de devletin varlığına ve birliğine başkaldıran PKK terör örgütü mensuplarının 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı sahasında saldırılar sırasında Türk bayrağını indirmesini kabul etmek mümkün değildir. Hükümetin bugüne kadar PKK terör örgütüne verdiği tavizler sonucu askerin hareket kabiliyeti sınırlanmış, PKK'ya geniş bir faaliyet alanı bırakılmıştır. PKK, Türkiye'de gündem belirleyen bir güç haline gelmiştir. Milli birliğimizin ve bütünlüğümüzün değeri olan, aziz şehitlerimizin kanları ile kazanılan Türk bayrağımızı indirenleri ve indirtenleri şiddetle kınıyorum. PKK unsurları Türk askerine silahla saldırı yaparken, askerimiz herhangi bir müdahalede bulunamamaktadır. Barış sürecini değil Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütüne taviz verme süreci yaşamaktayız. PKK unsurları Türk askerlerinin önünden geçerken her türlü tahriki yaparken askerimiz herhangi bir tavır koyamamaktadır. Genelkurmay Başkanının bu süreçteki açıklamaları talihsizliktir. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanı derhal görevlerinden istifa etmelidirler. Türk Ordusu onurlu, şerefli komutanlarının davranış ve tutumları ile tarihe geçmiştir. Genelkurmay Başkanının 25 şehidimizin olduğu Afyon patlaması sonrası valilik ziyaretinde almış olduğu kilimi, 'Bir anlık boşluğa geldiği' şeklinde açıklaması, Türk bayrağının indirilmesinden saatlerce sonra lütfederek iki kelam etmesi tarihi şanlar ve şereflerle dolu olan milletimizin yüreklerini yakmıştır. Genelkurmay Başkanını ve 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanını istifa ederek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihine yakışan davranışa davet ediyorum." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Ahmet Toptaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement