CHP'nin Yardımları Kerkük'e Ulaştı - Son Dakika
Politika

CHP'nin Yardımları Kerkük'e Ulaştı

CHP'li belediyelerce hazırlanan 7 tırlık yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

10.11.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li belediyelerce hazırlanan 7 tırlık yardım malzemeleri, Kerkük'te Türkmenlere ulaştırıldı.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile milletvekilleri Sena Kaleli, Ramis Topal, Mehmet Hilal Kaplan, Ahmet Toptaş, Mevlüt Dudu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'dan oluşan heyet, IŞİD tehdidindeki Kerkük'e yardım götürdü.

Güvenlik önlemleri altında Erbil'den karayoluyla Kerkük'e hareket eden heyet, 80 kilometrelik yolu 2 saatte gitti.

Burada, Türkmeneli Vakfının misafirhanesinde konuk edilen heyet, Kerkük'te temaslarda bulundu.

Türkmen İlkokulunu ziyaret eden heyetten, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, öğrencilerin isteği üzerine yardımcı eğitim kitabı gönderme sözü verdi.

CHP heyeti, daha sonra Kerkük Valisini ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi'yi ziyaret etti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Salihi, "Bize güç verdiniz. Bu gibi ziyaretler kesinlikle burada olan halkın yanındalar anlamına gelir. Getirdikleri insani yardım herkese uzatılmıştır. Türk dünyasının Türk varlığını korumak için herkese ihtiyacımız var. Milletvekillerinin buraya gelmesi, Türkmen halkının sahipsiz olmadığı mesajını vermektedir. Bu IŞİD'in yaptıkları oyunlar sona ersin. En çok zarar gören Türkmenler olmuştur. 150 bin kişiye yakın Türkmen aile göçe maruz kalmıştır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da "Haziran ayından bu yana bu coğrafyada bir katliam yaşanıyor. En çok etkilenenlerden biri de Türkmenler. Türkmenler bu coğrafyada yok edilmeye çalışılıyor. Bölgede yaşayan bütün insanların düşmanı olan IŞİD'in mutlaka bitirilmesi gerekiyor. IŞİD varlığını sürdürdükçe buradaki katliamlar devam edecek. Maalesef Türkmenlerin sesi şimdiye kadar çok fazla duyulmadı. Bizim amacımız Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı durumu kamuoyuna aktarmak" diye konuştu.

-"Belediyelerin gönderdiği yardımlar teslim edildi"-

Heyet, temaslarının ardından Kadıköy, Maltepe, Ataşehir, Beşiktaş, Büyükçekmece, Şişli ve Bakırköy belediyelerinin hazırladığı 7 tırlık yardım malzemelerini, Türkmeneli İşbirliği Vakfı Irak Sorumlusu Talat Zülal'a teslim etti.

CHP heyetine teşekkür eden Zülal, Irak'ta durumlarının çok zor olduğunu, Türkmenlerin asimile edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Heyet daha sonra, Kerkük Emniyet Müdürü Jemal Taher Baker'i ve çadır kentte yaşamını sürdüren Türkmenleri de ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'nin Yardımları Kerkük'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement