CHP Önünde Partililerden Aday Protestosu - Son Dakika
Politika

CHP Önünde Partililerden Aday Protestosu

CHP önünde partililerden aday protestosu CHP tabanından yönetime sert tepki: "Kartal kaybedilirse bunun günahı MYK üyelerinin boynuna"ANKARA - İstanbul Kartal'dan Ankara'ya, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapmak için gelen bir grup partili 31 Mart Yerel Seçimleri için 10 yıldır Belediye...

02.02.2019 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP önünde partililerden aday protestosu

CHP tabanından yönetime sert tepki:

"Kartal kaybedilirse bunun günahı MYK üyelerinin boynuna"

ANKARA - İstanbul Kartal'dan Ankara'ya, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapmak için gelen bir grup partili 31 Mart Yerel Seçimleri için 10 yıldır Belediye Başkanı olan Altınok Öz'ün yeniden aday gösterilmemesini protesto etti.

Yerel seçimler için adaylarını tek tek açıklayan partiler 31 Mart seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. CHP'de ise açıklanan adaylar, parti tabanında ya destek görmüyor ya da beklenileni karşılayamıyor. CHP'de, Kadıköy'den sonra Kartal Belediye Başkan adaylığı için Gökhan Yüksel'in adaylığının dillendirilmesi Kartal'lı CHP tabanını ve vatandaşları rahatsız etti. Genel Merkez önüne gelen grup, CHP'de Parti Meclisi sürerken kapıda eylem yaptı. Kartal Belediyesi için yeniden aday gösterilmesi istenilen Öz'ü, bir dönem başkan olarak görmek istediklerini belirtti.

Partilerden Hidayet Kahraman, "Şu an ki mevcut başkanımızı desteklemek için Genel Merkez önüne geldik. İstanbul'u almak istiyorsak Altınok Öz'ü Kartal'da aday olarak göstermemiz gerekiyor. Lütfen CHP yönetimi bizim sesimizi duysunlar ve bizim sözlerimize değer versinler" dedi.

MYK üyelerinin boynuna

CHP Kartal ilçe örgütünden olan Nuran Lort ise "4 otobüs buraya geldik. Başkanımızı ve kartalı seviyoruz. Partimizi daha iyi bir yere getirmek için buradayız. Altınok Öz, Kartal için büyük bir şans bu şansı çok iyi değerlendirmeliler. Eğer Kartalı kaybedersek bunun günahı bizim MYK üyelerinin boynuna diyorum" diye konuştu.

"Çırak hatalı sollarsa ölür "

Kartallı vatandaş Ceyhun Gümüş, "CHP olarak Kartal'da zincirleri kırdık. Kendi kendini denetleme yaptıran bir başkanımız var Kartal'da. Bizim Gökhan Yüksel ile de bir sıkıntımız yok, genç bir arkadaşımız. Ama Anadolu'da biz söz var, 'Çırak ustayı sollamaz ise sanat ölür ama çırak ustayı hatalı sollarsa çırak ölür' her şeyin bir zamanı var" şeklinde konuştu.

İYİ Partili olduğunu belirten Kartal'lı Refik Şener de "Altınok Öz Kartal'da herkesten oy olabilecek bir şahsiyet. İnsan ayrımı yapmayan ve insan sevgisi ile dolu bir insan . Ayrımcılık yok adamda, sağ imiş sol imiş. CHP'deki antipatisinin sebebi herkese eşit yaklaşmasından kaynaklı, böyle bir insan nasıl baltalanır?" ifadelerine yer verdi.

CHP Önünde Partililerden Aday Protestosu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Önünde Partililerden Aday Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement