Çorum'da 200 Kilo Eroin - Son Dakika
Politika

Çorum'da 200 Kilo Eroin

Çorum\'da 200 Kilo Eroin

Çorum'un Osmancık ilçesinde yapılan operasyonda, doğu illerinden Avrupa'ya götürülmek üzere yola çıkarılan 200 kilogram eroin ele geçirildi.

13.02.2012 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde yapılan operasyonda, doğu illerinden Avrupa'ya götürülmek üzere yola çıkarılan 200 kilogram eroin ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu üzerinde, içinde L.K ve E.K'nın bulunduğu plakaları verilmeyen iki otomobili durdurdu. Araçlarda yapılan aramalarda 393 pakette toplam 200 kilo 613 gram eroin ele geçirildi.

Doğu illerinden temin edildiği belirlenen ve Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenen uyuşturucunun piyasa değerinin 50 milyon lira olduğu öğrenildi.

Şüpheli iki kişi gözaltına alındı. İlk ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak, nakletmek ve kullanmak"suçlarından tutuklandı.

Konuyla ilgili makamında basın açıklaması yapan Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları sonucu Osmancık ilçesinde büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonun itinalı bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Çakır, "Çorum, önemli bir yol aksı üzerinde. Bu yakalanan uyuşturucunun suç örgütlerince kullanıldığını düşünürsek gerçekleştirilen operasyon büyük bir başarıdır. Operasyonda emeği geçen tüm birimlerimizi kutluyorum" dedi.

İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre ise, 200 kilogram eroinin, doğu illerinden temin edilerek Avrupa'ya götürülmekte olduğunun belirlendiğini söyledi.

Emre, ele geçirilen uyuşturucunun Avrupa piyasasındaki pazar değerinin 50 milyon lira olduğunu, ülke ekonomisine zarar veren suç ve suçlularla mücadelelerinin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çorum'da 200 Kilo Eroin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement