Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili İtirazlara Ret - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili İtirazlara Ret

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili yapılan başvuruları oy birliğiyle reddetti.

08.06.2016 19:27  Güncelleme: 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diploması 'var mı yok mu' tartışmaları sürerken, Yüksek Seçim Kurulu'ndan flaş bir karar geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili yapılan başvuruları oy birliğiyle reddetti.

BAŞVURULAR GÖRÜŞÜLDÜ

YSK, HDP ile eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde kurula sunduğu üniversite diplomasının incelenmesi istemiyle yaptıkları başvuruları görüştü.

OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Alınan bilgiye göre, Kurul, başvuruları oy birliğiyle reddetti. Kurulun, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Erdoğan'ın noter onaylı üniversite diplomasını sunduğu için bunun dışındaki incelemenin YSK'nın görev alanına girmediğine karar verdiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki diploma tartışmalarıyla ilgili, "Ne amaçla sürekli köpürtülüp gündeme getirildiği ortada. Diplomanın kopyaları internet sitelerinde ve gazetecilerle paylaşıldı. Rektörümüzün de açıklamaları var. Ne yapalım yani milyonlarca çoğaltıp adreslere mi gönderelim? Aslı astarı olmayan bir şey olduğunu kendileri de görürler ama dert başka. Erdoğan karşıtlığı prim yapıyor, birileri bunu gündemde tutarak prim yapmaya çalışıyorlar" dedi.

ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU KİMDİR?

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının 'tam kanunsuzluk' içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili İtirazlara Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement