DSP Parti Meclisi Diyarbakır'da Toplandı - Son Dakika
Politika

DSP Parti Meclisi Diyarbakır'da Toplandı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Terör örgütü, kendisini var eden efendilerinin emrinde, onların böl parçala yönet stratejisine uygun şekilde korku, gözdağı ve şiddet uygulamalarını sürdürmektedir" dedi.

07.01.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Terör örgütü, kendisini var eden efendilerinin emrinde, onların böl parçala yönet stratejisine uygun şekilde korku, gözdağı ve şiddet uygulamalarını sürdürmektedir" dedi.

DSP Parti Meclisi Diyarbakır'da bir otelde toplandı. Genel Başkan Aksakal ve beraberindekiler, toplantı öncesi otel önünde beyaz güvercin uçurdu.

Aksakal, toplantıda yaptığı konuşmada, partilerinin kurulduğu günden bu güne kadar ilkelerinden, hedeflerinden sapmadan, topluma yönelik sorumluluklarından kaçmadan, doğruları söylemekten de korkmadan siyaset sahnesindeki varlığını sürdürdüğünü belirtti.

"Terör örgütü, kendisini var eden efendilerinin emrinde, onların böl parçala yönet stratejisine uygun şekilde korku, gözdağı ve şiddet uygulamalarını sürdürmektedir" ifadesini kullanan Aksakal, "Buradan tüm yurttaşlarımıza, özellikle Diyarbakırlılara sesleniyorum. Kendi vatanını cehenneme çevirenler insan haklarından söz edebilir mi?" diye konuştu.

"Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan"

HDP'nin bölgedeki baskıcı feodal yapının ortadan kaldırılmasına yönelik bir tek söylemi olmadığını, programında tek kelime feodalizm yazmadığını anlatan Aksakal, siyasi yapılanmasını, yine bu bölgedeki toprak ağalarının, şeyhlerin, terör örgütünün tahakkümüne ve iradesine teslim etmiş bir partinin Türkiye partisi ve sol bir parti olamayacağını savundu.

Aksakal, şunları söyledi:

"Şimdi bu partinin Sayın Eşbaşkanları çıkmış, 'Öz yönetim, özerklik, gerekirse bağımsız devlet..' falan lafları ediyorlar. İşte Diyarbakır'dayız, buradan sesleniyorum; Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan. Aklını başına topla. Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Eline almışsın bir bağlama, tutturmuşsun 'Kürt sorunu da Kürt sorunu.' Senin ağaların bu topraklarda yaşayan insanları eğitimsiz bıraksınlar, aç sefil namerde muhtaç yaşatsınlar, kapısında beslediği köpekten değersiz saysınlar, çocuk yaşında kızları koynuna kadın diye alsınlar, itiraz edeni, direneni 'töre' diye vursunlar, devletin yaptığı okulları, hastaneleri yaksınlar, derelerin üstündeki köprüleri yıksınlar, devleti dolandırsınlar, milleti haraca bağlasınlar, sen bunlara karşı çıkıp siyaset yapacağına, Kürt sorunu da Kürt sorunu. Evet, bu memlekette bir Kürt sorunu var. O da bu saydığım ağaların yarattığı sorundur. Bilin ki, bu millet bu sorunun da üstesinden elbette gelecektir. Vakit geçmeden kendinizi toplayın. Demokrasiye ve hukuka güvenin."

- DSP Başkanlık Kurulu

Aksakal, partisinin Başkanlık Kurulu'nu oluşturan isimleri de açıkladı. Buna göre yeni kurul şu isimlerden oluştu:

"Mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yard?ımcısı Erdinç Özdil, basın, yayın ve iletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Akarpınar, dış politika ve siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Hikmet Sami Türk, parlamento ilişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muammer Aydın, kadın politikaları ve örgütlenmelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, gençlik politikaları ve örgütlenmelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, sanayi, ticaret ve meslek odalarıyla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, parti kurulları çalışma koordinasyonu ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müzeyyen Okur, yerel yönetimler, dernekler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurhan Başoğlu, idari ve sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Uğurtürk, ekonomi politikaları ve yabancı misyonlarla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İhsan Feyzibeyoğlu, Genel Sekreter Abbas Deniz, Genel Başkan Başdanışmanı Ziya Aktaş."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DSP Parti Meclisi Diyarbakır'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.

  • İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması
    23:38 İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması

    İstanbul'da polis ekipleri tarafından helikopter destekli olarak kent genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu başta olmak üzere birçok ilçede yapılan denetimlere, farklı şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Deniz polisi de Balat'tan botla denize açılarak uygulamaya destek verdi. Uygulama noktalarında araçlar detaylı arandı ve sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Narkotik köpeği ve polis helikopteri de uygulamaya katıldı.

  • Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı
    23:17 Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı

    Alanya'da CHP'den seçilen belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına borç listesi ve aylık gelir gider dengesi afişi astı. MHP ise cevap olarak aylık gelir gider dengesi afişini teşkilat binasına astı.

  • AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti
    23:13 AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti

    Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Gazze'de 2,3 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 140 meslektaşın hayatını kaybettiğini söyledi.


Advertisement