Erdoğan: Her Açıdan Hassas Bir Olay - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Her Açıdan Hassas Bir Olay

Erdoğan: Her Açıdan Hassas Bir Olay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayı değerlendirdi.

12.02.2013 14:09  Güncelleme: 14:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama ile ilgili olarak, "Olayın aydınlatılması için sabırla bekliyoruz. Her açıdan hassas bir olayla karşı karşıyayız. Bu gelişmeler ne denli haklı olduğumuzu ortaya koyma açısından çok önemli" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasının başında Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşana patlamadan söz eden Başbakan Erdoğan, "Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Son dönemde önemli gelişmeler ile karşı karşıyayız. Bu sınır kapısı güvenlik nedeni ile kapalı idi. Bu kapıdan sadece Suriyelilere yardımlar, giriş çıkışlar yapılabiliyordu. Suriye tarafında denetimlerin olmayışından ötürü bomba yüklü araç sınır kapısına kadar ulaşmış ve burada sistematik bir şekilde patlatılmıştır.

Olay ile ilgili yetkililer haricinde bu zamana kadar yapılan tüm açıklamalar yanlış ve spekülatif idi. Dün bakanlarımızı olay sonrası Hatay'a yolladık. Ancak olay sonrası bu olaydan nemalanmak isteyenleri halkımızın takdirine bırakıyorum. Olayın aydınlatılması için sabırla bekliyoruz. Her açıdan hassas bir olayla karşı karşıyayız. Bu gelişmeler ne denli haklı olduğumuzu ortaya koyma açısından çok önemli. Suriye'de çatışmalar yaşanırken Türkiye'nin etkilenmemesi mümkün değil. Sabır ve sağduyuyla bekleyeceğiz. Hadise aydınlanınca gereken her adımı atacağız" dedi.

"AB'DE TERÖRLE MUHABBETİNİ MASAYA YATIRMAK, BUNU SORGULAMAK ZORUNDADIR"

Başbakan Erdoğan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Büyükelçileri ile dün akşam gerçekleştirdiği toplantıya dikkat çekerek, "AB son günlerde gündem konusu oldu. Ancak AB konusunu geçtiğimiz hafta da gündemin ilk sıralarına taşıyan tatsız bir konu, geçtiğimiz hafta bir terörist ABD Büyükelçiliği'nde üzerine yerleştirdiği patlayıcıyı patlatması oldu" diyerek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Saldırıda hayatını kaybeden şehidimiz Mustafa Akarsu kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Didem Tuncay kardeşimize de acil şifalar diliyorum. Çalışmalar neticesinde saldırıya yapan kişi ve arkasında ki örgüt kısa sürede ortaya çıkardık. Saldırganın AB ülkelerine kaçtığı, istediğimiz halde bize verilmediği ve Türkiye'ye gelip saldırıyı düzenledi. Bu vesile ile AB'ye yönelttiğimi soruyu buraya tekrar ediyorum; 'Bu muhabbet nedir? AB ile teröristler arasında ki bu muhabbet nedir? Bunu bize açıklayın. Bu muhabbet daha ne kadar devam edecek? Bu örgütü terör örgütü olarak ilan edeceksin ama herhangi yaptırım uygulamayacaksın. Türkiye'ye yönelik bu kalleşçe saldırılara daha ne kadar göz yumacaksınız. Katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaşmasına, finansman sağlamasına daha ne kadar müsaade edeceksiniz. Bunları önlerine sunduğumuzda, hukuk, özgürlük, demokrasi diyorlar. Şu anda yarıdan fazlası Almanya'da olmak üzere 408 kişi ile ilgili iade taleplerimiz sudan sebeplerle ret ediliyor. 2011 yılında Şırnak'ta bir okula bomba yerleştiren AB'de saklanıyor, iadesi isteniyor ama cevap yok. En son Paris'te suikast gerçekleştiren teröristte aranıyordu. AB'de terörle muhabbetini masaya yatırmak, bunu sorgulamak zorundadır. Bugün bize yarın kesinlikle bumerang gibi onlara dönecektir ve yarın altında kalkamayacaklar. İş işten geçmiş olacak."

"İSTİKAMET DEĞİŞTİRMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDERİZ"

Başbakan Erdoğan "AB, 1958 yılında beri Türkiye'yi eleştiriyor ve bizi itham ediyor. 1958 yılında ki dış kaynakları kimse sorgulamıyor. Teröre gösterdiği müsemmayı kimse görmüyor. 54 yıldır gösterilen muameleye, teröre gösterilen müsemmayı göstermiyorlar. AB engel çıkarıyor diye biz yerimizde saymıyoruz. Bizim tüm kurumlarımız AB standartlarında hatta üzerindedir. bizim istikametimiz çok nettir. Bin yıldır olduğu gibi biz doğudan batıya akmaya devam ederiz. Mecra değiştirir, istikamet değiştirmeden yolumuza devam ederiz" şeklinde konuştu.

"DHKP-C ÜYE OLDUĞUNU GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN"

Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkesini yurtiçi ve yurtdışında karaladığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "İnatla Türkiye'yi dünyaya gazetecilerin hapiste olduğu ülke diye anlatıyor. Bizde kendisinin yüzüne çarpmaya devam edeceğiz. Bu tutukluların 4 tanesi ABD elçiliğine saldırı düzenleyen o malum örgütün üyesi. CHP Genel Başkanı sadece karalama yapmıyor. Herhalde sıkılmasa bu terör örgütüne söyleyin gidip ona üye olayım diyecek. DHKP-C üye olduğunu görürseniz şaşırmayın. Biz CHP Genel Başkanı'nın sempatisinin kaynağını merak ediyoruz. Bu muhabbetin kaynağını öğrenmek istiyoruz. CHP Genel Başkanı ciddi bir bocalama yaşıyor. Çin Komünist Partisi, Sosyalist Enternasyonal'e üye mi? Daha bundan haberleri yok. Portekiz'de yapılan toplantının bildirisinde Sosyalist Enternasyonal'de Esad'la ilgili ifadeleri yumuşattı. Esad çok sevinmiştir. Hükümeti eleştireceğim derken kendi ülkesini yerden yere vuruyor."

"BU MUHABBETİN KAYNAĞINI MERAK EDİYORUZ"

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik konuşmasında ayrıca DHKP-C konusuna değinenlere şunları kaydetti: "Bu örgüte yönelik operasyon yapıldığında açıklaması ortada. Nasıl bir örgüt ki çelik kapılar geçilerek içeri girilmiş ve alelacele yakılmaya çalışılan evrakları güvenlik güçlerimiz gördü. Bunlar savunuluyor. Adı avukat diye, bunlara söz söylenmeyecek mi? Herhangi bir müeyyideye tabi olmayacaklar mı? Suç işleyen bedelini öder. Biz CHP Genel Başkanı'nın sempatisinin kaynağını merak ediyoruz. Bu muhabbetin kaynağını merak ediyoruz. CHP Genel Başkanı ırk, ulus gibi kavramlarda ciddi bir kavram kargaşası yaşıyor. Ülke, devlet gibi kavramlarda da ciddi bir kargaşa içinde. Kendi ülkesini yerden yere vuruyor. Sosyalist Enternasyonal bu yıl Portekiz'de toplandı. CHP Genel Başkanı uyanık davranıp Suriye ile ifadeleri yumuşatmış. Köşeliydi, şimdi yuvarlak olmuşlar. Suriye'de 71 bine yakın kişinin katili eminim minnettar olmuştur. Hükümeti eleştireceğim derken kendi ülkesini yerden yere vuruyor. Portekiz'de konuşan CHP Başkanı, kendi deyimiyle yoldaşlarının gözünün içine baka baka kendi ülkesini karalıyor. Ardından da çıkıp Esed ile ilgili bildiriyi nasıl değiştirdiğini öve öve anlatıyor. Bu ülkenin ana muhalefet partisi bu hallere düştüğü için rahatsızı. Uluslararası siyaset terbiyesinde bu anlayış vardır. Hiç bir ülke iktidar için bu tür karalamalara girmez. Bu yoldaşın kendi ülkesinde bile haberi yok demişlerdir."

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ

Başbakan Erdoğan konuşmasında müjde vereceğini belirterek ilk olarak toplu ulaşım konusunda ki yeni düzenlemeleri anlattı. Erdoğan, "Ben sosyal yardımlar konusunda bazı önemli müjdeleri açıklamak istiyorum. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere birkaç düzenlemeyi paylaşacağım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanma noktasında belli kesimlere belli avantajlar sağlanıyordu. Gaziler ve şehit yakınları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyordu. Vazife malullerinin çocukları yararlanırken anne ve babaları yararlanamıyordu. Dün Bakanlar Kurulumuzda Bakan Fatma Şahin'in sunumunu değerlendirdik. Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları, anne-babaları, gazi olanların harp malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak."

ÜCRETSİZ SEYAHAT

Başbakan Erdoğan, "Devlet Demiryollarında bu vatandaşlar ücret ödemeden seyahat edebilecek. Engelli kardeşlerimiz demiryollarının, deniz yollarının şehir içi ve dışı hatlarında ücretsiz seyahat edecek. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir refakatçi de bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız demiryolları, İETT ve deniz yollarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecek. Belediyeler arasındaki farkı kaldırıyoruz. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. Dede ile torun, nine ile torun arasındaki ulaşım engelini kaldırıyor, sevenleri birbirine kavuşturuyoruz. Muhalif anlayışlar yine konuşacaklardır Yolcu yolunda gerek. Hiç kafanıza takmayın. Biz işimizi biliyoruz" dedi.

"BİZ KADER MAHKUMUYUZ"

Başbakan Erdoğan Engelli öğretmenler için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Engelli öğretmenlerimiz ile ilgili bir çalışma başlattık. Engelli sınavına giren öğretmen adaylarının atamalarını gerçekleştireceğiz. Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi tanımıyoruz. Engellide bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi olur. Yine bir başka ifadeyi kullanmak zorundayım, "Biz kader mahkumuyuz" ifadesini söyletme hakkına kimse sahip değildir" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan engelli vatandaşların eğitimine önem verdiklerini belirterek, "Engelli bireylerin eğitimine de önem verdik. Her ay 245 bin engelli vatandaşımıza eğitim sunuyoruz. Bu okullarımızda özel eğitim öğretmeni açığı yaşanıyordu. Belirli branşlardaki öğretmenlere sertifika programı başlatıyoruz" dedi.

"60 BİN TON SÜT ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞACAK"

Bu yıl Şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamaları gerçekleştirecekleri konusunda söz verdiklerini ve bu atamaları gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün itibari ile il içi mazeret atamaları başlatıldı. Diğer yandan okullarımızda okul sütü programımız devam edecekti. 30 bin 885 okulda ana sınıfı dahil olmak üzere, 6 milyon 291 bin öğrencimize haftada 3 gün uzun ömürlü süt dağıtacağız. 14 Hazirana kadar 60 bin ton süt öğrencilerimize ulaşacak. Bunlar ithal süz tozu değil. Bunun üzerinde de spekülasyon yapmaya başlar. Hesabı çok güçlüdür."

Öte yandan Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda hayatını kaybeden tekin Akmansoy ile ilgili olarak "Bugün çok değerli bir sanatçımızı Tekin Akmansoy'u kaybettik. kendisine Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

(GK) FOTOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan: Her Açıdan Hassas Bir Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement