İsrail hapishanelerinde sağlık sorunları yaşayan Filistinli tutukluların tedavilerinin yapılması için uluslararası kuruluşlardan yardım istendi.
Gazze'deki Kızılhaç bürosunun önünde toplanan göstericiler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların tedavisi için uluslararası kuruluşlardan harekete geçmesini istedi.
Gösteri düzenleyen İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların yakınlarına sivil toplum örgütleri de destek verdi.
El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal, gösteri sırasında yaptığı konuşmada, "Tutuklular konusu Filistin halkının ortak sorunudur ve gereken önemin verilmesi gerekir" dedi.
Filistinli tutukluların serbest bırakılmalarının sağlanması konusunda kesin çözüm bulunması için ciddi adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Ebu Hilal, "Buradan bütün Arap liderlere ve özgür dünyaya sesleniyorum. Filistinli tutukluların maruz kaldığı hak ihlallerine son verilmesi için İsrail'e baskı yapılmalıdır" ifadesini kullandı.
Filistinli Tutuklularla Dayanışma Örgütü Başkanı Cemal Fervane de AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde sağlık sorunları yaşayan binden fazla Filistinli bulunduğunu söyledi.
Hapishane şartlarının iyileştirilmesi ve tutukluların sıkıntılarına son verilmesi için uluslararası toplumun İsrail'e baskı yapması gerektiğini belirten Fervane, "Çok sayıda Filistinli tutuklu, İsrail'deki hapishane şartlarının iyileştirilmesi için açlık grevi yapıyor" diye konuştu.
Fervane, İsrail hapishanelerinde kanser hastası 30 Filistinli tutuklu bulunduğunu kaydetti.
Gazze hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail cezaevlerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor. - Gazze
Son Dakika › Politika › Gazze'de Filistinli Tutuklulara Destek Gösterisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.