HEDEP, Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin açıklama yaptı - Son Dakika
Politika

HEDEP, Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin açıklama yaptı

HEDEP, Mahalli İdareler Seçimi\'ne ilişkin açıklama yaptı

HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Oruç, seçimlerde açık, şeffaf, ilkeli ve demokratik bir zemin olmadığı sürece kendi durdukları yerde duracaklarını belirtti. Ayrıca, batı illerinde bir ittifak olacaksa bu ittifakın açık, ilkeli ve demokratik bir zeminde olması gerektiğini vurguladı.

17.11.2023 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin, "Bu seçimlerde bizler açık, şeffaf, ilkeli ve demokratik zeminde bir oluşum olmadığı sürece kendi durduğumuz yerde duracağız." dedi.

Oruç, bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, 31 Mart'taki seçim için adaylarını ön seçimle belirleyeceklerini anlattı.

Geçen seçimlerde "değişim" için kendilerinin ve muhalefetin yeterli olamadığını aktaran Oruç, bu konuda ana muhalefete yaşattığı eksikliklerden dolayı eleştiri sunmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Oruç, seçim stratejileri hakkında şöyle bilgi verdi:

"Ortak davranma refleksimiz gerekecekse, bu seçimlerde olması gereken apaçık görüşme yapmak. Biz bunu söylediğimizde 'Kapalı kapılar ardında görüşme mi yaptınız?' diyorlar. Bizler, asla kapalı kapılar ardında görüşme yapmadık. Bizlerin hiç kimseyle hiçbir pazarlığı olmadı. Bizler hiçbir biçimde, herhangi bir beklentiye girmeden seçim stratejimizi belirlemiştik."

Daha sonra partisinin Akdeniz İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen "Halk Buluşmaları" etkinliğine katılan Oruç, ülkenin batısındaki illerde yürütecekleri seçim stratejilerine dair, "Bu seçimlerde bizler açık, şeffaf, ilkeli ve demokratik zeminde bir oluşum olmadığı sürece kendi durduğumuz yerde duracağız. Şayet batıda bir ittifak olacaksa açık, ilkeli demokratik zeminde olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HEDEP, Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin açıklama yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement