İran'dan ABD Beyaz Saray yetkilisi Bolton'a yönelik suikast suçlamasına tepki - Son Dakika
Politika

İran'dan ABD Beyaz Saray yetkilisi Bolton'a yönelik suikast suçlamasına tepki

İran\'dan ABD Beyaz Saray yetkilisi Bolton\'a yönelik suikast suçlamasına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a yönelik suikast suçlamasının temelsiz ve hayal ürünü olduğunu belirterek, "Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD'yi uyarıyoruz" dedi.

11.08.2022 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a yönelik suikast suçlamasının temelsiz ve hayal ürünü olduğunu belirterek, "Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD'yi uyarıyoruz" dedi.

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Adalet Bakanlığı'nın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a yönelik Devrim Muhafızlarının suikast hazırlığında olduğu suçlamasına tepki gösterdi.

Kenani, ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a yönelik suikast suçlamasının temelsiz ve hayal ürünü olduğunu belirterek, "Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD'yi uyarıyoruz" dedi.

Kenani, "ABD yargısı İran karşıtlığındaki yenilgisi ve temelsiz suçlamalarına rağmen yeni bir serap oluşturarak İran'a karşı belgesiz ve içi boş iftiralarını atmaya devam ediyor. Bu ve benzer iftiraların arkasında tamamen siyasi hedefler yatıyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin kendi işlediği cinayetleri unutturmak ve sorumluluk almamak için hedef şaşırttığını belirten Kenani, "ABD, kendi gerçeklerinden kaçıyor. Kasım Süleymani'yi öldürmeleri veya bölgede DAEŞ ve Siyonist rejimin cinayetlerine destek verdikleri gerçeğinden kaçıyorlar. Bunu ise siyasi değeri tükenmiş ve kaybetmiş Bolton gibi isimleri üzerinden asılsız suçlamalar ile yapıyorlar" şeklinde konuştu.

ABD Adalet Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Şahram Poursafi adlı kişinin Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak John Bolton'a suikast planladığını bildirdi.

Bakanlığın açıklamalarına göre, 45 yaşında ve Tahranlı olan Şahram Poursafi, Mehdi Rezayi adıyla da biliniyor.

Poursafi'nin Bolton'a suikast planladığı ve suikastte olacak her bir kişiye 300 bin dolar teklif ettiği belirtildi.

Şahram Pursafi, suikast planıyla ilgili suçlamalar nedeniyle FBI tarafından aranıyor. - TAHRAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İran'dan ABD Beyaz Saray yetkilisi Bolton'a yönelik suikast suçlamasına tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement