Libya Başbakanı Zeydan Tunus'ta - Son Dakika
Politika

Libya Başbakanı Zeydan Tunus'ta

Libya Başbakanı Zeydan Tunus\'ta

Zeydan."Tunus ile fiili ve iktisadi ortaklık kurmak istiyoruz".

12.06.2013 16:20

-Zeydan:

"Tunus ile fiili ve iktisadi ortaklık kurmak istiyoruz"

Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid ile başkentteki hükümet sarayında çalışma oturumu düzenleyen Zeydan, Tunuslu bazı bakanlar ve Tunus Genel Kurmay Başkanı Reşid Ammar'ın da katıldığı oturumdan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tunus ile fiili ve iktisadi ortaklık kurmak istiyoruz" diye konuştu.

Zeydan, Tunus ile sınır bölgelerinin güvenliğinin sağlanması, kaçakçılık ve terörizmle mücadele konularında da işbirliği anlaşmaları imzalandığını belirtti.

"İki heyet arasında enerji ve mesleki eğitim ile ticaret alanlarında ortaklık anlaşmaları imzalamak için biraraya geldiklerini" vurgulayan Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid ise  "ülkesinin Libya ile güvenlik alanındaki işbirliğinin desteklenmesinde kararlı olduğunu" ifade etti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, iki ülke arasında sınırda ortak iktisadi bölge oluşturulmasının kararlaştırıldığı ve Tunus hükümetinin özel sektörde Libyalı yatırımcılar ve işadamlarına gerekli kolaylıkları sağlama sözü verdiği belirtildi.

Bir günlük ziyaret kapsamında başkent Tunus'ta bulunan Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid'in yanısıra Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki ve Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ile de görüşmesi bekleniyor.

Libyanın başkenti Trablusgarp'ta Libya Petrol ve Gaz Bakanı Abdulbari Arusi ileTunus Sanayi Bakanı Mehdi Cuma arasında  dün imzalanan anlaşma ile Libya'dan Tunus'a 2013'te aylık 450 bin varil ve 2014'te ise 650 bin varil ham petrol gönderilmesi kararlaştırılmıştı. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Libya Başbakanı Zeydan Tunus'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement