Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Politika

Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu

TBMM Çölyak Hastalığını Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Tamer, "19 Aralık itibarıyla resmi olarak komisyonumuzun çalışmasını tamamlamış oluyoruz.

06.12.2017 14:36

TBMM Çölyak Hastalığını Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Tamer, "19 Aralık itibarıyla resmi olarak komisyonumuzun çalışmasını tamamlamış oluyoruz. Başkan olarak yapmak istediğim şey, daha önceki komisyonların geleneklerinin dışında, dört partideki arkadaşlarımızın muhalefet şerhi koymadan raporu çıkarmamızdır." dedi.

Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarına ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, İsmail Tamer başkanlığında toplandı.

Komisyonda akademisyenler, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve konunun paydaşları olan bakanlıklardan ilgili temsilciler, çölyak dernekleri başkanları, bu hastalar için gerekli ürünleri Türkiye'de üreten üreticileri dinlediklerini anımsatan Tamer, Bursa ve Şanlıurfa'da saha çalışması yaptıklarını, çölyaklı hastaların ve ailelerinin yaşam tarzlarını yerinde gördüklerini anlattı.

Komisyonun dört partinin mutabakatıyla kurulduğuna dikkati çeken Tamer, komisyonda farklı ve uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Komisyon çalışmalarının sonuna geldiklerini ifade eden Tamer, "Türkiye'deki çölyaklıların problemlerini bir mercek altına alıp bir fotoğrafını çekmiş olduk. Önümüzdeki günlerde, 19 Aralık itibarıyla resmi olarak komisyonumuzun çalışmasını tamamlamış oluyoruz. Dört partinin önergesiyle komisyon kurulmuştu. Benim Başkan olarak yapmak istediğim konulardan birisi, daha önceki komisyonların geleneklerinin dışında, dört partideki arkadaşlarımızın muhalefet şerhi koymadan bu raporu çıkarmamızdır. Dört partinin vermiş olduğu destek bir sinerji etkisiyle eksik olan, çıkarabileceğimiz kanunları da birlikte, rahat bir şekilde çıkaracağımız anlamına gelir." diye konuştu.

Komisyona PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, Diyetisyen Hatice Mıhoğlu ile Söke Un Pazarlama Müdürü Mediha Doğan, Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Sülbiye Şahinler ile Mader Genel Müdürü Kamuran Özmen sorun ve çözüm önerilerine ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement