"MHP İktidarın Alternatifi Olacak" - Son Dakika
Politika

"MHP İktidarın Alternatifi Olacak"

"MHP İktidarın Alternatifi Olacak"

MHP Olağan Büyük Kongresi'ne değinen MHP'li Koray Aydın, "Şuna inanıyorum; bu kongreden güçlenerek çıkan bir MHP, iktidarın alternatifi olacaktır" dedi.

26.07.2012 00:47  Güncelleme: 10:26

4 Kasım'da yapılacak MHP Olağan Büyük Kongresi'ne değinen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Şuna inanıyorum; bu kongreden güçlenerek çıkan bir MHP, iktidarın alternatifi olacaktır" dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, eski MHP Aydın İl Yöneticisi Yaşar Çelebi tarafından verilen iftar yemeğine konuk oldu. Yemeğe Aydın'ın yanı sıra eski vekiller Halil İbrahim Oral, Nazif Kurucu, Recep Taner ve Salih Erbeyin ile Aydın, Muğla, Denizli ve Manisa'dan gelen partililer katıldı.

Türkiye'yi önemli bir seçim dönemi ve yeni anayasa sürecinin beklediğine işaret eden Koray Aydın, hükümetin icraatlarını eleştirerek, "Birbiriyle kenetlenmiş, ayağa kalkmış bir MHP, bu plana dur diyecek yegane güçtür, yegane kuvvettir. Bu süreçte MHP hem kendi geleceğiyle ilgili hem de ülkenin geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar verecek. MHP'nin bu kurultayında oy kullanacak olan delegeler şunu unutmasın. Her biri; bu partiye son seçimde oy vermiş 5.5 milyon seçmen adına sorumlu olarak, orada onlar adına oy kullanacak. Kendilerini temsil etmiyorlar, 5.5 milyon insanı temsil ve oy vermese de 'Benim istediğim gibi olursa, yarın oy veririm' diyen daha nice milyonları temsil ediyorlar" diye konuştu.

"4 KASIM'DA OLACAK, BUNUN SONRASI YOK"

MHP'ye oy veren 5 milyon insan ve onların çevreleriyle sokağın sesine kulak vereceklerini ifade eden Koray Aydın, "Bir defa şunu iyi bileceğiz; ne olacaksa şimdi olacak. 4 Kasım'da olacak, bunun sonrası yok. Bunu erteleyemeyiz. Bunu isterken ve yaparken bu hareket mensuplarının hiçbir kimseyle ve birbirleriyle hiçbir alıp veremedikleri de yok. Çünkü bizler parti değerlerine saygılı insanlarız. Çünkü bu partinin gerçek sahipleriyiz. Ben MHP'den başlayarak 80 sonrasında ve ta Muhafazakar Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar 1 gün bile ara vermeden bu siyasi parti içerisinde mücadele etmiş bir kardeşinizim. Bu hareketin geleceği ve bekası herkes kadar bizi de çok ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

Aydın, MHP'nin mevcut iktidara alternatif olabilmesi ve tek başına iktidara gelmesi için mevcut yapısından kurtulması gerektiğini öne sürdü. Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Ya benmerkezli düşünüp, hep 'ben, ben' diyerek, 'benim etrafımda' toplanarak, 'ben'i temsil edeceğiz ya da bu milyonlarca insanın kalbinden gelen samimi hisleri ve duyguları görerek, onun gereğini yapacak kararlılıkta olacağız. Buna da siz karar vereceksiniz. Biz sadece bu ateşin fitilini yakıyoruz. Şuna inanıyoruz; bu hareket yeniden küllerinden doğacak. Göreceksiniz; Allah nasip edecek, bu parti tek başına iktidar da olacak. Ama bir parti iktidar olma sözcüğünü kullanırken; bunu söyleyen tarafın geleceğe dönük bir yol haritası, yeni bir Türkiye ve dünya vizyonu ortaya koyarak, bunu halkıyla bütünleşerek ona anlatacak, ona benimsetecek bir kararlılığa ve yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Halkımız baktığında o enerjiyi bizim yüzümüzde görecek. O söylediğini yapma iradesini, coşkusunu, heyecanını yüzümüzde görecek ve hissedecek. Bizi yanı başında bulacak. O enerjiyi bizde gördüğünde de 'Bunlar da yapar' derse, korkmayın arkadaşlar. O zaman bize iktidar yolu açılır. 'Bunlar da yapar' demenin yolu ve yöntemini de beraber bulacağız."

"ALLAH OTURANA DEĞİL, ÇALIŞANA VERİR"

Partililere çalışmaları çağrısında bulunan Koray Aydın, "Unutmayın arkadaşlar, Allah çalışana verir; oturana değil, bekleyene değil, bulunduğu yeri miskinler tekkesine çevirene değil. Çalışana, koşturana, isteyene, o istediğinin heyecanını da kalbinde, gönlünde yaşayana verir. Böyle olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Geleceğe olan umudumu saklı tutuyorum. Gelecekten umutluyum. Şuna inanıyorum; bu kongreden güçlenerek çıkan bir MHP, iktidarın alternatifi olacaktır. Bunun için de çok zaman kalmadığını görüyorum. 4 Kasım dediğinizde çok çabuk gelip geçer. Belki birbirimizi bir daha göremeden 4 Kasım'ı yaşarız. İnşallah 4 Kasım Milliyetçi Hareket'in yeniden yapılanarak, iktidar rotasına girdiği gelişmelere gebe olur. Cenabı Allah bize bu imkanı ve fırsatı verir" dedi.

"NE ANLADIYSANIZ ONU YAZIN"

Kürsüde 4 Kasım'da aday olup olmayacağına dair net bir ifade kullanmayan Aydın, gazetecilerin 'Aday mısınız' sorusuna da cevap vermekten kaçındı. Israrlı sorular üzerine Aydın, "Anlattıklarımdan ne anladıysanız onu yazın. Net bir ifadenin zamanı var. Her şeyin zamanı var. Çünkü neyi ne zaman yapacağımız belli" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'MHP İktidarın Alternatifi Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement