MHP'li Çetinkaya'dan Elektrikte Kayıp Kaçak Tepkisi - Son Dakika
Politika

MHP'li Çetinkaya'dan Elektrikte Kayıp Kaçak Tepkisi

MHP\'li Çetinkaya\'dan Elektrikte Kayıp Kaçak Tepkisi

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yargının aldığı kararın kayıp kaçak bedeli mağduru elektrik abonelerini sevindirmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Şimdi sıra bir gecede Meclisten apar topar yasa çıkararak haksızlığa yasal kılıf uyduran hükümetin yanlıştan dönmesindedir” dedi.

31.05.2017 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yargının aldığı kararın kayıp kaçak bedeli mağduru elektrik abonelerini sevindirmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Şimdi sıra bir gecede Meclisten apar topar yasa çıkararak haksızlığa yasal kılıf uyduran hükümetin yanlıştan dönmesindedir" dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, elektrikte kayıp kaçak bedelini almak için dava açarak haklıyken haksız duruma düşüp, bin 500 lirayı bulan vekalet ücreti ve dosya masrafı ödemek durumunda kalan abonelerin imdadına yargının yetişmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Çetinkaya, "Kayıp kaçak bedeli mağduru elektrik abonelerini hukuk sevindirdi. Şimdi sıra bir gecede Meclisten apar topar yasa çıkararak haksızlığa yasal kılıf uyduran hükümetin yanlıştan dönmesindedir" diye konuştu.

Çetinkaya, söz konusu kanunun 17 Haziran 2016 tarihinde Mecliste yasalaştırılarak bir büyük haksızlığa milletin vekilleri tarafından yasal zırh oluşturulduğunu belirterek, "Geldiğimiz noktada istinaf mahkemesinin dava açıldığı anda haklı durumda bulunan tarafın, yargılama sırasında oluşan yasa değişikliği sonucu haksız duruma düşmesi halinde yargılama giderlerinden, dolayısıyla karşı tarafın vekalet ücretinden sorumlu tutulamaz yönündeki kararı, kayıp kaçakta ısrar eden hükümet yetkililerine önemli bir mesaj olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Çetinkaya, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2014 yılından bu yana yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve vatandaşın sözcüsü olduklarını söyledi. Çetinkaya, kayıp kaçak bedellerini almak için mahkemeye başvuran, sonra da suçlu durumuna düşen elektrik abonelerinin hukuk karşısında aldıkları bu olumlu sonucun güzel bir gelişme olduğunu bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Çetinkaya'dan Elektrikte Kayıp Kaçak Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement