Milletvekillerinden Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Politika

Milletvekillerinden Şehit Ailesine Ziyaret

Milletvekillerinden Şehit Ailesine Ziyaret

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Türkiye'nin terörle mücadelede mutlaka sonuç alacağını söyledi.

11.08.2012 20:14

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Türkiye'nin terörle mücadelede mutlaka sonuç alacağını söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, beraberinde eşi Saime Toptan, Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile birlikte Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Geçimli Karakolu'na yapılan saldırıda şehit düşen Metin Çevik'in Ormanlı beldesi Başörendoğancılar köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Acılı aileye başsağlığı dileklerini ileten Toptan, "Dinimizde şehitlik en yüksek mertebe, Kur'an-ı Kerim de şehitler için 'onlara sakın ölüler demeyiniz' buyrulmaktadır. Maalesef 30 seneden beri Türkiye terörle mücadelesinde 6 bin'e yakın şehit vermiştir. Bugün terör hedefine varamamışsa, hedefi olan ülkemizi bölmek noktasında Türkiye'mizi getirememişse, bu, şehitlerimizin canı ve kanı pahasına elde edilmiş bir sonuçtur. Terörle mücadelede Türkiye mutlaka sonuç alacaktır. Son zamanlarda moda oldu, bazıları öldürülen terör örgütü mensupları için 'bir kişi öldürülüyor, 10 kişi onun yerine dağa çıkıyor' gibi kabul edemeyeceğimiz ve şiddetle reddeceğimiz bir takım söylemler geliştirmeye çalışıyorlar. Aynı şeyi şehitlerimiz içinde düşünmemiz mümkün, bir şehidimizin yerine 10 bin bir milyon gencimiz bu vatanın bölünmemesi için canını vermeye hazır beklemektedir. Böyle bir yarış içerisinde devlet hiç olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Ama hükümetimiz, terörle mücadelede Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da sıkça ifade ettiği en ufak geri adım atmayacaktır" dedi.

TOPTAN'DAN "ŞEHİDİN ADINI KÖY YOLUNA VERELİM" ÖNERİSİ

Şehidin evinin önündeki yolun yapılarak, bu yola şehidin adının verilmesini öneren Toptan, "Karadeniz Ereğli Kaymakamımız ile görüştüm. Şehidimizin evine gelen yolu yaptıralım. Yaptırdıktan sonra Fındıklı köyünden buraya kadar olan bu yolda şehidimiz Metin Çevik'in adını verelim, onun ismini yaşatalım. Çünkü bu gibi sembol isimleri, yeni kuşaklara da unutturmamamız lazım. Bu topraklarda rahat nefes alabiliyorsak, bu topraklarda huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunun bedelinin ödendiğini yeni kuşakların da gençlerimizin de unutmaması iyi bilmesi lazım gelir" diye konuştu.

"KARAKOLLAR İHTİYAÇLARA CEVAP VEREBİLECEK ŞEKİLDE YAPILIYOR"

Bir gazetecinin karakollarla ilgili sorusu üzerine Toptan, "İlgili bakan arkadaşların açıkladıkları gibi, yeni karakollar ihtiyaçlara cevap verecek şekilde inşa ediliyor. Bu konuda bir kaynak yetersizliği söz konusu değil, ne gerekiyorsa yapılıyor. Ama ilgili bakanın da ifade ettiği gibi, işin tabiatından kaynaklı bir takım zorluklar inşa işlerini geciktiriyor. Bölgede terörle mücadele etmek arkadaşlar kolay değil, yani yıllardan beri bu işlerle uğraşıyoruz. Çünkü gündüz karşımızdan gelen masum bir vatandaş, gece terörist kılığında karşımıza çıkıyor. Yani orada güvenlik güçlerinin yaptığı görev, gerçekten olağan üstü şartlarda yapılan bir görevdir. Kaçakçı mı, terörist mi, sıradan vatandaş mı, bunu yüzlerine bakarak bilmek mümkün değil. O bakımdan, herkesin ama herkesin bunun altını çizerek söylüyorum, terörle mücadele eden insanların ruh halini dikkate alarak konuşması ve adım atması lazım gelir" dedi.

Ziyarette Milletvekili Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Şehit Metin Çevik'in annesi Şehribar Çevik'i moral verdi.

"OĞLUM ÇATIŞMA ÖNCESİNDE İLK GÖRÜNTÜYÜ ALMIŞ"

Şehit Metin Çevik'in babası Recep Çevik ise, "Oğlum çatışma öncesi ilk görüntüyü almış ve hemen çatışmaya başlamış. 5-6 kişiyi vurmuş. Daha sonra bayağı bir çatışmadan sonra teröristlerin zeminden sızması ile birlikte aşağıya inerek çatışmaya devam etmiş. O sırada teröristlerin attıkları el bombası ile şehit düşmüş. Mevzisi yola yakınmış. Yoldan atılan bombayla mevzi infilak etmiş" dedi.

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan'ın duası ile son bulan ziyarette, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da hazır bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekillerinden Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement