Rusya'dan, ABD ve AB'nin yaptırım kararına karşı tepki - Son Dakika
Politika

Rusya'dan, ABD ve AB'nin yaptırım kararına karşı tepki

Rusya\'dan, ABD ve AB\'nin yaptırım kararına karşı tepki

Rusya, ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin zehirlenmesine ve tutuklanmasına karşılık uygulanan yaptırım kararına sert tepki göstererek, "Muhataplarımızı ateşle oynamamaya davet ediyoruz" dedi.

03.03.2021 00:02  Güncelleme: 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin zehirlenmesine ve tutuklanmasına karşılık uygulanan yaptırım kararına sert tepki göstererek, "Muhataplarımızı ateşle oynamamaya davet ediyoruz" dedi.

Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin, zehirlenmesi ve tutuklanmasına karşı ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Rusya'ya yaptırım uygulama kararına karşı Rusya'dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, ABD ve AB'nin yaptırım kararlarına tepki göstererek, "Buna razı gelme niyetinde değiliz. Mutlaka karşılıklılık ilkesi doğrultusunda karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Alınan kararlarda Rusya'ya karşı düşmanca bir tavır gösterildiğini ifade eden Zaharova, "ABD'nin yaptırımlarının önyargıları ne şekilde olursa olsun ulusal çıkarlarımızı tutarlı ve kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceğiz ve her türlü saldırıyı reddedeceğiz" dedi.

Yaptırımlar konusunda ABD'yi ve AB'yi uyaran Zaharova, "Muhataplarımızı ateşle oynamamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

(Erhan Altıparmak/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Rusya'dan, ABD ve AB'nin yaptırım kararına karşı tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi
    10:00 Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini ve bu durumun ülkeyi rezil ettiğini belirterek, öğrencilerin otobüs biletlerine zam yapacaklarını söyledi. Özcan, Karabük Üniversitesi ve İbrahim Kürtül'ün de bu durumda sorumluluğu olduğunu ifade etti.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı
    09:50 Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı

    Adana Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında bir hafta boyunca 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda 316,96 gram narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet de ele geçirildi. Toplamda 373 şahıs yakalanırken, 55 kişi tutuklandı.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı
    09:48 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı

    Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale'ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli'de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.


Advertisement