Slovenya'dan İsrail'e Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Slovenya'dan İsrail'e Tepki

20.05.2026 21:36

Dışişleri Bakanı Fajon, aktivistlere kötü muameleyi 'korkunç' ve 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu aktivistlere yönelik kötü muamelesine tepki göstererek, "Korkunç, şok edici ve kesinlikle kabul edilemez" dedi.

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu aktivistlere uyguladığı kötü muameleye yönelik tepkiler sürüyor. Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, İsrail'in aktivistlere yönelik muamelesini sert tepki göstererek, "Korkunç, şok edici ve kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Fajon, hiçbir ülkenin insanlara işkence etmeye hakkı olmadığını ifade etti. Fajon, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ve İsrail yetkililerinin Küresel Sumud Filosu'ndakilere sergilediği aşağılayıcı davranışların demokratik bir toplumda yeri olmadığını vurgulayarak, "Gazze'ye erişim kolaylaştırılmalı ve İsrail gözaltı merkezlerine uluslararası ziyaretlere gecikmeden izin verilmelidir" dedi. - LYUBLYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Slovenya'dan İsrail'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement