Son dakika haberi | Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız" - Son Dakika
Politika

Son dakika haberi | Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız"

Son dakika haber... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız" " Türk yargısına şaibeli diyenler Türk yargısına iftira atanlardır" Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstanbul 2 No'lu Barosu'nun düzenlediği iftar programına katıldı.

05.04.2022 23:02  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız"

" Türk yargısına şaibeli diyenler Türk yargısına iftira atanlardır"

İSTANBUL - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstanbul 2 No'lu Barosu'nun düzenlediği iftar programına katıldı. 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programında konuşma gerçekleştiren Bekir Bozdağ, "Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 2 Nolu Baro'nun Avukatlar Günü sebebiyle Üsküdar'da düzenlenen iftar programına katıldı. İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Yasin Şamlı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Dövücü ile çok sayıda baro üyesi katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Epey bir zamandır barolarla iç içeyiz. Bugüne kadar ilk defa bir baronun düzenlediği iftar yemeğine katıldım" dedi.

Bakan Bozdağ, "Adalet Bakanlığı daha öncede yapmıştım, devletimizde farklı görevlerde hizmetim oldu bugüne kadar görev yaptığım yerde hiçbir baro tarafından bir iftar düzenlendiğini hatırlamıyorum. İlk defa İstanbul 2 No'lu barosu bu güzel iftarda bizi buluşturdu. Özümüze, ruhumuza, medeniyetimize ve kültürümüze uygun bir nesneli ile işe başladı eminimle bundan sonra devamı daha iyilerini yaparak gelecektir. Bu vesile ile Baro Başkanımız Yasin Şamlı ve ekibini bu güzel düşüncelerinden dolayı da tebrik ediyorum." dedi.

Avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugün aynı zamanda 5 Nisan Avukatlar günü. Avukatlar bir yandan savunmayı, öte yandan hak aramayı, öte yandan müdafaayı, öte yandan adaletin vaktinde ve dosdoğru tecellisinde önemli rol yüklenmeyi vazife edinmiş, adaleti ayakta tutmak hak sahiplerinin hakkını tespit ve haklarını onlara teslim etme noktasında son derece önemli görevi ifa etmektedirler. Yargı görevini yapan hakim ve savcılarımızla birlikte avukatlarımız milletimizin hak arama mücadelesinde adalet beklentisinde ve adaleti ayakta tutmakta gerçekten fedakar bir şekilde gayret etmektedirler. Bu vesile ile 5 Nisan Avukatlar Günü'nüzü ayrıca tebrik ediyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, " Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı görülmekte olan bir davayla ilgili tweet atıyor, istediği gibi bir karar çıkarsa nasıl ödeyeceğini istemediği gibi bir karar çıkarsa nasıl itham edeceğini üstü kapalı şekilde itiraf ediyor. Eğer kararlar istediğiniz gibi gelirse Ankara'da, İstanbul'da hakimler var. Eğer kararlar istediğiniz gibi gelmezse sarayın hakimleri var. O zaman oturup hepimizin bir karar vermesi lazım; hangi karar İstanbul'un kararı, İstanbul'daki hakimin kararı ya da Ankara'daki hakimin kararı; ya da hangi karar başka bir karar. Maalesef her salı acaba bugün grupta mahkeme kuruldu mu acaba bugün grupta Kılıçdaroğlu ağır ceza reisi gibi hüküm açıklıyor mu ya da bir başkası başka ithamda bulunuyor mu diye tedirgin oluyorum. Yine bu hafta grupta hakimlerimizi suçlayan adımlar atıyor. Anayasa çok açık; hiç kimse hiçbir organ merci,yargı yetkisinin kullanılması konusunda hakim ve savcılara emir ve talimat veremez. Tavsiye ve telkinde bulunamaz. Genelge ve talimat gönderemez. Açık ama baktığınızda karar öncesinde nasıl karar verileceğine dair büyük büyük gaflar yapıyor. Bu tavsiye ve telkinde bulunmak değil mi? Bir yandan hukuk devleti bir yandan hak bir yandan adalet diyeceksiniz öte yandan hukuk devleti diyen anayasamızın 138'inci maddesini ayaklarımızın altına altına alıp çiğneyeceksiniz. Biz neye inanacağız. Türkiye'nin burada ciddi sorunlar ı var. Ben gelirsem şunu şunu serbest bırakacağım sanki mahkeme, tutuklama kararını sen mi verdin. ve yahut yargılamayı sen mi açtın nasıl yapacaksın Bir yandan diyor ki; siz yargıya müdahale ediyorsunuz öte yandan soruşturmanın başından sonuna kadar yargılamanın her aşamasına müdahale etmek için elinden ne geliyorsa onları sonuna kadar yapıyor. Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız. Ama benim istediğim kişilerle ilgili karar, istediğim gibi çıkarsa gayet güzel ama istemediğim gibi çıkarsa karar haksız demek yargıya da yargı görevi yapanlara da büyük bir bühtandır. Yargı kimsenin şamar oğlanı değildir. Herkes konuşurken hangi konuda konuştuğuna özen göstermelidir, dikkat etmelidir. Bugün hakim ve savcılarımızın baktığı davalara baktığınızda milyonlarca davayı görüyorlar. Ankara'da İstanbul'da 81 ilimizde adliye olan her yerde ama dikkat ederseniz tartışılan davalar iki elin parmağını geçmez. İki elin parmağını geçmeyen davalar üzerinden milyonlarca davaya bakan hakim ve savcılarımızın avukatlarımızın onca emeğini adaleti ayakta tutmak gayretini hak ve hukuka uyma çabasını verdiği emeği görmezden gelmek büyük bir haksızlıktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Bakan Bozdağ, "Bir başkası Türk yargısı şaibelidir diyor. Bir siyasi partinin genel başkanı Türk yargısı şaibelidir diye konuşursa Batı'dan veya başka bir yerden bakan Türkiye ile ilgili ne diyecek. Bunun tutar yanı var mı? Türk yargısına şaibeli diyenler Türk yargısına iftira atanlardır. Kimsenin Türk yargısına iftira atma hakkı yoktur." dedi.

Son dakika haberi | Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haberi | Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 'Bir tane doğru var yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    13:18 Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Kaymakam Salih Kaya başkanlığında yapılan toplantıda, kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişare edildi. Kaya, ilçedeki hizmetler hakkında bilgi vererek, muhtarlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.


Advertisement