Son dakika! Rus General Gurulyov: "NATO'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak" - Son Dakika
Politika

Son dakika! Rus General Gurulyov: "NATO'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak"

Son dakika! Rus General Gurulyov: "NATO\'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak"

Gelen son dakika haberine göre Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov Rusya'ya uygulanan ambargolar ve en son Kaliningrad krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "NATO'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak" dedi.

25.06.2022 14:10  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov Rusya'ya uygulanan ambargolar ve en son Kaliningrad krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "NATO'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak" dedi.

Litvanya'nın Rusya'nın Avrupa'daki tek toprağı olan Kaliningrad ile Rusya toprakları arasındaki demiryolu hattı üzerinden ürün sevkiyatını durdurmaya yönelik aldığı kararın etkileri sürüyor. Rusya ile Batılı ülkeler arasındaki gerilimi daha da tırmandıran karar sonrası Rus medyasına açıklama yapan Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov hedefine NATO'yu alarak, "Kaliningrad ablukasından dolayı muhtemel bir savaş durumuna hazırlıklıyız" dedi. Savaş sırasında Rus ordusunun kullanacağı yöntemlerden bahseden Gurulyov, "İlk hava harekatında düşmanın uzaydaki uydularını yok edeceğiz. ABD'li veya İngiliz olmalarının önemi yok. Biz hepsini NATO üyesi olarak görüyoruz. Kritik öneme sahip bölgelerin yok edilmesini içeren operasyonunun bir parçası olarak, Batı Avrupa'nın güç kaynakları kesilecek ve hareketsiz hale getirilecek. Tüm güç kaynakları yok edilecek. İkinci olarak (onların) tüm füze savunma sistemlerini yüzde 100 oranında zayıflatacağız. ve üçüncü aşamada ise soğukta, yiyeceksiz ve elektriksiz mücadeleye devam etme konusunda ABD'nin Batı Avrupa'ya ne diyeceğini göreceğim" ifadelerini kullandı.

"İlk darbe Londra'ya olacak"

Böyle bir savaş durumunda Rusya'nın ilk hedefi olacak olan Avrupa başkentinin Berlin veya Paris olmayacağının altını çizen Gurulyov, "Bu operasyonlar Varşova, Paris veya Berlin'den başlamayacak. Dünyaya yönelik tehdidin Angola - Saksonlardan geldiği açık. İlk vurulacak yer Londra olacak" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika! Rus General Gurulyov: 'NATO'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram Namazını Konya'da Kıldı
    09:25 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram Namazını Konya'da Kıldı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram namazını memleketi Konya'da kıldı. Bakan Yerlikaya, herkesin bayramını tebrik ederken, yollarda olan vatandaşlara trafik kurallarına uymaları çağrısını yineleyerek, 9 günlük bayram tatilinin son gününde kamyon, tanker ve çekicilerin trafikten 1 gün boyunca kısıtlanacağını söyledi.

  • Kırıkkale'de Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Töreni
    09:23 Kırıkkale'de Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Töreni

    Kırıkkale'de Türk Polis Teşkilatı'nın 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kapsamında düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü ve PMYO Müdürü çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından personelin bayramının kutlanmasıyla sona erdi.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Bayram Namazı Sonrası Halkla Bayramlaştı
    09:20 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Bayram Namazı Sonrası Halkla Bayramlaştı

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Ebul Vefa Camii'nde bayram namazını kıldıktan sonra halkla tek tek bayramlaşarak çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Vali Kızılkaya, açıklamasında Ramazan Bayramı'nı en içten duygularıyla kutladığını belirtti.

  • BBP Lideri Mustafa Destici, İİT Üye Ülkelerine İsrail ile İlişkileri Dondurma Çağrısı Yaptı
    09:18 BBP Lideri Mustafa Destici, İİT Üye Ülkelerine İsrail ile İlişkileri Dondurma Çağrısı Yaptı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye ülkelere, Filistin topraklarından çekilip katliamlarını durduruncaya kadar İsrail ile ekonomik, kültürel, siyasi tüm alanlardaki ilişkilerini dondurmaları çağrısında bulundu. Destici, Türk milletinin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı ve Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'e karşı yaptırım konusunda en başından beri sesini yükselten siyasetçilerden biri olduğunu belirtti ve İİT üyelerinin ortak karar alması gerektiğini söyledi.

  • Muharrem İnce, Ramazan Bayramı'nda köyünde bayramlaştı
    09:17 Muharrem İnce, Ramazan Bayramı'nda köyünde bayramlaştı

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yalova'daki köyünde Ramazan Bayramı namazını kıldıktan sonra cemaatle bayramlaştı ve mezarlık ziyareti yaptı. İnce, bayramını kutladığı annesinin evine geçerek bütün Müslümanların bayramını kutladı ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk diledi.

  • Ameliyattan çıkan Özgür Özel'in yeni imajı
    09:15 Ameliyattan çıkan Özgür Özel'in yeni imajı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından gözlerinden mercek ameliyatı olan CHP lideri Özgür Özel, gözlüklerini bıraktı. Bayram namazını memleketi Manisa'daki Hatuniye Camisi'nde kılan Özel, kameralar karşısına yeni imajıyla çıktı.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde kamyon ve tanker trafiğini kısıtladı
    09:11 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde kamyon ve tanker trafiğini kısıtladı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde kamyon, tanker ve çekicilerin trafikten bir gün boyunca kısıtlanmasını kararlaştırdı. Yerlikaya, bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını ve aşırı hız yapmamalarını istedi. Bakanlık olarak pazar günü 00.05 ile pazartesi günü 00.05 arasında kamyon, tanker ve çekicilerin trafiğe çıkmasının kısıtlandığını duyurdu.


Advertisement