TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edenlerin hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi.

28.03.2023 17:53  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edenlerin hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına ilişkin tartışmalara katılmasını eleştirdi.

Şentop'un "Meclis Başkanı sıfatıyla bu tartışmaya girmiyorum, bir hukukçu olarak giriyorum." ifadelerini kullandığını aktaran Usta, "Sayın Erdoğan'ın 3. kez aday olabileceğine ilişkin argüman üretmeye o kadar çalışmış... Sayın Şentop'un bu kadar gayreti, şu parlamentonun ve parlamenterlerin hukukunu koruma konusunda gösterdiğini görmedik." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kredi kartı harcamalarının yemek kaleminde yüzde 131 arttığını belirterek, "İnsanlar artık borçla, kredi kartı alışverişiyle asgari temel ihtiyaçlarını, gıda ve yemek ihtiyacını karşılayabiliyor." dedi.

Beştaş, seçmenlerin askıya çıkan seçmen listelerini kontrol etmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bingöl Dernekler Federasyonunun CHP'yi ziyaret ettiğini söyledi. Altay, ziyarette yapılan görüşmeye ilişkin, şunları kaydetti:

"Yaylakonak Belediyesi 30 Ocak 2020'de bakanlığa yazı yazmış, 'Sivrice depremi nedeniyle hasarlı binalarımız var. Bunlara bakmak lazım, insanlar bunların içinde oturuyor.' Devlet bakmamış ve 6 Şubat depreminde bu hasarlı binalarda 72 kişi öldü. Aynı şekilde Adıyaman Sincik İnlice beldesinde de hasarlı evlerin içinde bütün uyarılara, çağrılara rağmen 2018'de olan depremde, devlet hasarlı evleri kontrol etmediği için 18 kişi öldü. Bu ikisi cinayettir. Şimdi hükümete buradan sesleniyorum; Bingöl'de de aynı tablo var. Bir iki yıl sonra başka bir depremde bu hasarlı evlerdeki insanların ölmelerini istemiyoruz."

"Buradan yeni bir 367 çıkarmak mümkün değil"

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin tartışmalara değinen Tunç, "Cumhurbaşkanı'mızın 2. kez adaylığına itiraz edenlerin hiçbir hukuki dayanağı yok. Siyaset mühendisliği dönemi artık Türkiye'de kapanmış durumda. Buradan yeni bir 367 çıkarmak mümkün değil; bu çabayı boşuna göstermemek gerekir." değerlendirmesini yaptı.

Terör örgütü PKK/ YPG'li teröristlerin Fransa Senatosunda ağırlanarak madalya takılmasını şiddetle kınadıklarını belirten Tunç, "Demokrasiyi lekeleyen bu olay, Fransa için utanç verici bir durumdur. Türkiye-Fransa ilişkilerini hedef alan bu rezaletin bir daha gerçekleşmemesi için Fransa makamları gereken duyarlılığı göstermelidir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement