TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İrademizin olmadığından bahsedenlere, PKK'nın güdümündeki bir parti bize irade dersi veremez diyorum.

07.06.2017 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İrademizin olmadığından bahsedenlere, PKK'nın güdümündeki bir parti bize irade dersi veremez diyorum." dedi.

CHP'nin çevre hakkı ihlallerinin araştırılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'na verdiği önerge hakkında söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, iktidar partisinin 175 milyon zeytin ağacının bulunduğu alanı imara açma gayreti içinde olduğunu öne sürdü.

Çevreyi tahrip etmekte ısrar edilmesi halinde gelecek kuşaklara bırakacak bir çevrenin olmayacağını belirten Yüceer, "Her vatandaş temiz bir çevre hakkına sahiptir. Türkiye'nin dört bir yerinden çevre kirliliğine dair manzaralar var. Bu bizim çevremiz, bu bizim topraklarımız. Bu toprakları birileri üç beş kuruş daha fazla kar etsin diye kirlettirmeyeceğiz. Geleceğe temiz bir çevre bırakmalıyız." diye konuştu.

"Hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da çeresel sorunların TBMM'de gündeme taşınması durumunun önemli, ancak hükümete yapılan eleştirilerin haksız olduğunu kaydetti.

Balta, "İnsanların 2002 yılında maskeyle dolaştığını, suların tankerlerle getirilip satıldığını, balıkların nasıl öldüğünü unutmadık. Yapılan her alandaki yatırımlarda çevre hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor. Artan nüfus karşısında gelişen ihtiyaçlara karşı çözüm önerilerinin ortaya konulması lazım. Ekonomi büyüyecek, sanayi gelişecek ama enerji ihtiyacına karşı yapılacak hiçbir uygulamayı benimsemeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Balta, çevre hassasiyeti konusunda alınan kararlar noktasında var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

"Her yeşil alandan yol yapmak zorunda değilsiniz"

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da bu hafta, zeytinliklerin imara açılması tasarısını görüşeceklerini aktardı.

Bunun en büyük doğa talanı olacağını öne süren Başaran, "Tasarı, dünya çevre gününde karşımızda duruyor. Zeytin, bütün mitolojik hikayelerde yerini bulmuştur. Nuh tufanında bile olmayanı bugün siz yapmaya çalışıyorsunuz. Zeytin biz gelmeden önce buradaydı, biz gittikten sonra da bulda olması lazım. Tarihe tesis bırakamayacaksınız. Milli irade diye bir şey var. Her yeşil alandan yol yapmak zorunda değilsiniz. Dünya betonlaşmadan döndü artık." diye konuştu.

Başaran, İmar Yasası'nın ihmal edilmesine yönelik uygulamaların herkes tarafından bilindiğini, ihmalin cezasının da 4 bin lira olduğunu anlattı.

İmar cezası kesilen hiçbir işletmenin kapatılarak yerinden kaldırıldığına şahit olmadığını da iddia eden Başaran, 'Tarihte hep mücadele edenler, direnenler kazanmıştır." dedi.

"PKK'nın güdümündeki bir parti bize irade dersi veremez"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da AK Parti'nin iradesinin olmadığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Muş, "İrademizin olmadığından bahsedenlere, PKK'nın güdümündeki bir parti bize irade dersi veremez diyorum. 600 bin hektar olan zeytin alanı 850 bin hektara çıkmış. AK Parti olarak tarım ne kadar önemliyse, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sanayi araçları da o kadar önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Arda Milli Takım'ın gururudur"

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetim tarzına ilişkin eleştirilerde bulundu.

A Milli Takımı yönetenlerin ABD'de yaptığı kampları ve kafiledeki isimlerin oralarda kimlerle konuştuğunu herkesin bildiğini anlatan Sancaklı, "Milli Takım'da oyuncuların birbirlerine silah çektiği dönemleri biliyorum." dedi.

Sancaklı, Barcelona takımında oynayan Arda Turan'ın Milli Takım'ın gururu olduğunu vurgulayarak, "Arda ki düzgün bir çocuktur. Arda'nın hatası, düzenlediği basın toplantısı olmuştur. Basın toplantısında Arda, 'Milli Takımı bıraktım' diyor. Arda, sen kimsin de Milli Takımı bırakıyorsun. Hiç kimsenin gücü Milli Takımı bırakmaya yetmez. Al bayrağı bırakmaya kimsenin gücü yetmez. Arda bizim mahallemizin çocuğudur, kendisini severiz. Kimlerle oturup kalkıyorsa, bıraksın o kişileri." diye konuştu.

CHP Grup önergesinin bugün görüşülmesi kabul edilmedi.

Öte yandan Genel Kurul'da, HDP'nin, "Lobicilik faaliyetleri adı altında ABD'deki kuruluşlara birtakım iş adamları üzerinden yapılan ödemeler" ve "Malta Belgeleri" ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de kabul edilmedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement