TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Sur, Cizre ve Şırnak bölgesinde yoğunlaşan terörle mücadelede son safhaya gelmiş durumdayız" dedi.

03.02.2016 13:48

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Sur, Cizre ve Şırnak bölgesinde yoğunlaşan terörle mücadelede son safhaya gelmiş durumdayız" dedi.

Serdar, Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terör sorununu da aşacağını vurgulayan Serdar, "Bu çerçevede özellikle Sur, Cizre ve Şırnak bölgesinde yoğunlaşan terörle mücadelede son safhaya gelmiş durumdayız. Başbakanımızın bölge milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında, bu mücadelenin aşamaları ve sonrasında bölgeye ilişkin master bakış açısı ortaya konuldu" ifadesini kullandı.

Serdar, terör olaylarının bölgede bitmesinin ve asayişin sağlanmasının ardından sosyal ve ekonomik çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yapılacak çalışmalarla bölgeden göç etmeye mecbur kalmış, işini ve mülkiyetini kaybetmiş vatandaşlarımıza destek ve yardım söz konusu olacak. Güvenlik konseptimizi yeniden gözden geçirmiş olacağız. Terörün geri dönüşünü engellemek için çeşitli güvenlik önlemleri söz konusu olacak. Yine bölgede sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle periyodik toplantılar yaparak algı yönetiminin önüne geçmek için kamu diplomasisini yürütmek açısından yeni bir bakış açısı olarak bölgeye yaklaşıyoruz."

Türkiye'deki sorunlara hiçbir zaman tek bir bakış açısıyla yaklaşmadıklarına işaret eden Serdar, kısa süre içerisinde sıkıntıların aşılacağını, ekonomik atılımlarla sosyal ve ekonomik refah seviyesinin artışa geçeceğini belirtti.

"PYD tam bir terör örgütüdür"

Serdar, Türkiye'nin PYD'yi PKK'nın uzantısı ve işbirlikçi olarak terör listesinde değerlendirdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Özellikle Suriye iç karışıklığından sonra yaşanan olaylar göstermiştir ki PYD tam bir terör örgütüdür. Bu anlamda zaman zaman Türkiye'yi hedef alan eylemleri de olmuştur. Bizim PKK ile mücadelemizde onlara ait silahlara el koyduğumuzu da PYD'nin elinde Rus yapımı silahlar da olduğunu görüyoruz. Bu açıdan Suriye iç karışıklığında bazı devletlerin tavır alış biçimlerini çok yanlış buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz hiçbir devletin iç sorunlarına bu anlamda müdahil olmadık. Suriye meselesindeki müdahilliğimiz, sınır komşumuz olması, orada yaşanan olayların zaman zaman direk ve en direk olarak bizi ilgilendirmesi, bölgede önemli bir aktör olmamız nedeniyledir.Türkiye Cumhuriyeti burada misilleme mantığı ile hareket etmez. Ancak uluslararası alana bunu hukuk anlamında tartışır."

"Türkiye'de muhalefet boşluğu var"

Serdar, Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğuna vurgularak, "Biz yeterli ve etkin bir muhalefet olmasını her zaman istiyoruz. Çünkü bu bizi daha dinamik tutar. Oysa anamuhalefet partisi bugüne kadar bir şey üretemedi, topluma bir şey veremedi. Biz, bu ülkede kutuplaşmaktan şikayetçi olan bir partinin liderinin, kutuplaştırıcı bir dil ve üslup kirliliği içerisinde siyaset yapmasının doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Serdar, siyaset dilinin çok daha yapıcı, Türkiye'nin işine yarar bir dil olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement