Video Konferansla Temel Atma - Son Dakika
Politika

Video Konferansla Temel Atma

Video Konferansla Temel Atma

Mersin'de 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak 25 bin kişilik stadyumun temelini, video konferansla Başbakan attı.

19.05.2012 21:10  Güncelleme: 09:10

Mersin'de 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak 25 bin kişilik stadyumun temelini video konferansla Başbakan Recep Tayip Erdoğan attı. Temel atma töreninde, Ankara Gençlik Şurası'nda Başbakan Erdoğan, Mersin'de ise Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan butona bastı.

Mersin'de 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında TOKİ tarafından yapılacak 25 bin kişilik stadyum ile Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi içindeki 3 bin 500 kişilik Olimpiyat Köyü'nün temel atma töreni gerçekleştirildi. Kocavilayet Mahallesi'nde bulunan stadyum inşaat alanında düzenlenen temel atma törenine, 3 gündür Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Çağlayan, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ile birlikte katıldı. Bakan Çağlayan, çok sayıda partilinin de geldiği inşaat alanında, sevinç gösterileriyle karşılandı. Uzun süre partililerle tokalaşan ve sohbet eden Çağlayan, canlı yayın yoluyla video konferans sistemiyle gerçekleştirilecek temel atma töreni başlayana kadar da stadyum inşaatının mimarı, mühendisi ve diğer yetkililerden bilgi aldı, inşaatta çalışan işçileri selamladı.

Başbakan Erdoğan, Gençlik Şurası'ndaki konuşmasının ardından başlayan toplu temel atma töreninde, video konferans yoluyla ilk önce Mersin'e canlı bağlanarak Bakan Çağlayan'a seslendi. Başbakan Erdoğan, "Mersin Akdeniz Oyunları'nı selamlıyoruz. Şu anda 25 bin kişilik stadyumun temel atma törenindeyiz ve Akdeniz Oyunları'nı bu gördüğünüz statta inşallah futbolu, atletizmi burada gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir atletizm stadı olacak. Mersinlilere, Türkiye'mize hayırlı olsun. ya Allah bismillah diyoruz, temeli atıyoruz" dedi.

Bakan Çağlayan da, "Biz de Mersin'de tüm teşkilatlarımız ve Mersin halkıyla beraber sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyoruz. Bugün Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı çok büyük bir coşku içinde yaklaşık 20 bin Mersinli ile birlikte kutladık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan Ankara'dan, Bakan Çağlayan da Milletvekili Ökten ile Mersin'den butona basarak, alkışlar arasında stadyumun temelini attılar.

Stadyum temelinin atılmasının ardından Van ve Malatya'ya bağlanarak, oradaki tesislerin temelini de atan Erdoğan, daha sonra Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi içinde yapılacak 3 bin 500 kişilik Olimpiyat Köyü'nün temelini atmak üzere canlı yayınla yeniden Mersin'e bağlandı. Erdoğan, ikinci bağlantıda da yerleşkede bulunan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na seslendi ve hayırlı, uğurlu olması dileğiyle Olimpiyat Köyü'nün temeli için Güzeloğlu ile aynı anda butona bastı.

Bakan Çağlayan, temel atma töreninin ardından bir süre daha inşaat alanında kalarak, partililerle fotoğraf çektirdikten sonra Adana Havaalanı'na gitmek üzere Mersin'den ayrıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Video Konferansla Temel Atma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement